22.1 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSpecialCum mi-am petrecut inceputul campaniei electorale

Cum mi-am petrecut inceputul campaniei electorale

Daca nu ati simtit-o deja, campania pentru fotoliul de primar al Clujului a inceput subtil, odata cu promovarea universitarilor in divizia A.
Boc a pus imediat la bataie banii publici ai Primariei, iar Nicoara si-a ascutit Comisia pentru construirea stadionului nou "Ion Moina". Atat de tare incat o procedura initiala de licitatie pentru viitorul constructor s-a transformat in "dialog simultan". Campania a inceput cu o prima miza clara: cine va fi cel care aduna smantana voturilor pe spatele promovarii lui "U" in A? A doua miza, care se va permanentiza odata cu apropierea alegerilor, va fi devoalarea adversarului.
Pornit pe dezvaluirea celui mai "salvator" dintre Nicoara si Boc, meciul pentru Primaria Clujului va escalada problema plictisitoare a realizarilor si va merge in sfera imaginii. Acolo, in laboratoarele secrete ale "specialistilor" in dorintele clujenilor, se vor tese toate conspiratiile privitoare la apartenenta lui Nicoara si Boc la diversele grupuri de pe Lac sau din Gruia, acolo se vor activa si reactiva personajele patate dintr-o tabara si alta, cu scopul de a dezveli coruptia pe care a crescut-o la san adversarul in contrapartida cu dezinteresul pentru "necazurile clujenilor". Singura problema la capitolul "sfinti" este ca nici Nicoara si nici Boc nu sunt chiar de canonizat.  O spun pana acum cateva cazuri celebre: dosarul "Gazeta", cartierul "Tineretului", contractul cu Iulius Mall.
Cand presedintele Traian Basescu a mentionat grupurile de interese de la Cluj, transpartinice si trans-politice, surprinzator, nici marii lideri politici, nici afaceristii de top si nici macar unii dintre ziaristii cu staif ai urbei n-au stiut in ruptul capului sa explice afirmatia. Tacerile incredibile si mizele minore se traduc prin partizanate. In spatele imaginilor care transpar in presa de serviciu, armatele de colectionari ai contractelor pe bani si terenuri publice isi sufleca manecile. Ca sa nu isi piarda privilegiile, cei cu pete se inchina la pete. Daca yes-menii din jurul lui Boc si Nicoara cred ca nu exista acum miza mai mare in capitala Transilvaniei decat incantarea unei galerii, si asta fara a jigni in vreun fel performantele unei echipe iubite de clujeni, le propun un joc.
Cum ar fi daca toti clujenii ar deveni, subit, fanii "U" Cluj, in loc de 10 mii de suporteri, cat are acum echipa? si, in loc ca toti acestia sa astepte bani de la Primaria lui Boc si stadion de la Consiliul Judetean al lui Nicoara pentru Liga I, ei sa vrea parcari, locuri de munca, strategii de dezvoltare concrete si mai rar morti in fata barurilor? Oare locotenentii lui Boc s-ar "busi" la fel de tare cu aghiotantii lui Nicoara pentru suprematia in a multumi "galeria"?

Cele mai citite

FCSB a învins în deplasare pe PAOK Salonic cu 1-0(1-0) în 10 oameni

FCSB a obţinut o victorie mare cu echipa greacă PAOK Salonic, cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Stadionul Toumba din Salonic, în...

Incidente violente în timpul meciului Real Sociedad – Anderlecht, arbitrat de Marian Barbu!

Meciul din Europa League dintre Real Sociedad și Anderlecht, arbitrat de românul Marian Barbu, a fost marcat de incidente violente provocate de fanii belgieni,...

David Popovici reîncepe facultatea! „Nu e despre mine, este despre binele pe care pot să-l fac”

David Popovici (20 de ani) a dezvăluit că s-a reapucat de facultatea la care renunțase pentru a se pregăti de Jocurile Olimpice. Deși este...
Ultima oră
Pe aceeași temă