14 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSpecialInstalarea unui aparat RMN, tergiversata nejustificat

Instalarea unui aparat RMN, tergiversata nejustificat

Conducerea Spitalului Judetean Satu Mare amana, in mod nejustificat, instalarea unui aparat pentru investigatii RMN in incinta institutiei, sustine prefectul Radu Bud, intr-un comunicat remis, ieri.
"In pofida asigurarilor repetate ale conducerii Spitalului Judetean Satu Mare privind sustinerea intentiei firmei Eurorad de a instala la parterul unitatii spitalicesti un aparat RMN performant, asigurari formulate si cu prilejul discutiilor purtate in prezenta prefectului Radu Bud, in ultima perioada se constata intentia unor responsabili de la nivelul conducerii spitalului de a amana, in mod nejustificat, acest proiect, care ar contribui in mod substantial la imbunatatirea serviciilor oferite populatiei si eliminarea deplasarilor efectuate in prezent de satmareni spre centre din tara care detin astfel de aparate", se precizeaza in documentul citat.
Radu Bud s-a intalnit ieri cu directorul medical al firmei oradene, Calin Ciobanu, si cu secretarul general al Consiliului Judetean, Cornelia Bota, pentru a identifica solutiile prin care se pot elimina piedicile birocratice aparute in calea materializarii proiectului RMN si sa se poata trece la executarea lucrarilor premergatoare instalarii aparatului.

Proiect fara probleme

In urma discutiilor, s-a decis ca nu exista nici un impediment de ordin juridic pentru demararea acestui proiect, iar Consiliul Judetean, in calitate de proprietar al spitalului, va stabili cadrul legal in care va functiona acel aparat si, totodata, va comunica directorilor spitalului decizia luata pentru a fi transpusa in practica. Cele mai apropiate astfel de aparate se gasesc la Oradea, Debrecen (Ungaria) sau Cluj.

Cele mai citite

FCSB a învins în deplasare pe PAOK Salonic cu 1-0(1-0) în 10 oameni

FCSB a obţinut o victorie mare cu echipa greacă PAOK Salonic, cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Stadionul Toumba din Salonic, în...

FCSB a învins în deplasare pe PAOK Salonic cu 1-0(1-0) în 10 oameni

FCSB a obţinut o victorie mare cu echipa greacă PAOK Salonic, cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Stadionul Toumba din Salonic, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă