23.6 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSpecialBute, ultimul obstacol inainte de titlul mondial

Bute, ultimul obstacol inainte de titlul mondial

Invingatorul partidei Lucian Bute – Sakio Bika va boxa, in septembrie, pentru centura mondiala.
Meciul din aceasta dimineata are loc la ora 5 – ora Romaniei, fiind transmis doar la Radio Actualitati.

Lucian Bute va urca in ring, in aceasta dimineata, la Bell Center din Montreal, in fata a 12.000 de spectatori, pentru cel mai important test al carierei sale. El urmeaza sa dispute un meci eliminatoriu pentru pozitia de challenger la centura de campion mondial al categoriei supermijlocie in versiunea IBF, in caz de victorie urmand a boxa, in septembrie, cu actualul campion mondial, columbianul Alejandro Berrio. Adversarul sau de azi este australianul de origine cameruneza Sakio Bika (26 de meciuri la profesionisti, 22 de victorii, doua infrangeri si doua jocuri egale).
Lucian Bute mai are o treapta de urcat pentru a-si implini visul, un meci pentru titlul mondial IBF al categoriei supermijlocie. Ultimul obstacol este australianul de origine cameruneza Sakio Bika, pe care Bute il va infrunta in capul de afis al galei "Friday Nights Fights", transmisa in direct in SUA de canalul ESPN.
Bute, 27 de ani, are in palmares 19 victorii, dintre care 16 prin KO, dar Sakio Bika se anunta cel mai puternic adversar al romanului de pana acum. Australianul de 28 ani, supranumit si "Scorpionul", este nr. 10 in topul IBF, dar a luptat deja pentru titlul mondial de doua ori. In octombrie 2006 Bika a fost invins la limita de galezul Joe Calzaghe (WBO), dupa ce in mai 2006 s-a batut cu germanul Markus Beyer pentru titlul WBC la supermijlocie. Beyer si-a pastrat norocos titlul, meciul incheindu-se la egalitate in repriza a 4-a, dupa ce germanul a suferit o taietura accidentala.
Bika l-a luat foarte in serios pe Bute si a sosit la Montreal de acum doua saptamani pentru a pregati meciul. Printre cele sase meciuri ce figureaza in program se afla si cel de la categoria welter dintre romanul Ionut Ion (Jo Jo Dan), cu 17 victorii in palmares, si argentinianul Walter Orlando Acosta (15 victorii, un egal si 4 infrangeri).

Stephane Larouche, antrenorul lui Bute (nr. 3 IBF), sustine ca Bika nu este cel mai talentat adversar al romanului, dar sigur cel mai credibil oponent de pana acum. "Bika este un boxer surprinzator, lanseaza lovituri din unghiuri bizare. Boxeaza murdar in lupta de aproape si este rudimentar, dar Bute este avertizat."
Bute s-a pregatit, de asemenea, serios pentru acest examen dur. "Mi-am facut temele ca intotdeauna. Am urmarit casete video cu Bika, am avut parteneri buni de antrenament si ma simt in forma."

Bogdan Costea
Bogdan Costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Jumătate dintre români nu economisesc pentru bătrânețe, avertizează economiștii

Aproximativ 50% dintre români nu au economii pentru pensie, o realitate alarmantă, avertizează economistul Radu Crăciun, într-un interviu acordat HotNews. Această situație este cauzată, în...

Câștigarea păcii în Ucraina

Dacă Ucraina dorește să adere la UE, va trebui, ca parte a criteriilor de aderare, să implementeze aproximativ o sută de mii de pagini...

TVA de 25%? Ce ar putea include reforma fiscală pentru 2025

Reforma fiscală pregătită pentru 2025 include, în majoritatea scenariilor analizate, o creștere a TVA-ului, potrivit informațiilor obținute de Clever News Center, potrivit Termene.ro. Această posibilitate...
Ultima oră
Pe aceeași temă