17.4 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecial"Ce te holbezi la mine?"

„Ce te holbezi la mine?”

» "What the fuck are you staring at!?" este un film realizat de artista Anetta Mona Chisa, care va fi prezentat pentru o luna la Bucuresti (20 iunie-20 iulie).

» Filmul va rula la Cityplex si pe mai mult de 200 de ecrane digitale in diferite spatii din oras.

» Clipul confrunta privitorul cu imaginea unei femei care reactioneaza la o agresiune vizuala, la o potentiala privire insistenta a trecatorilor, si dureaza intre 10 si 40 de secunde.

 

Distribuit la cinema impreuna cu reclamele si trailerele de la inceputul fiecarui film si pe ecranele din oras care in mod normal sunt destinate exclusiv publicitatii, "What the fuck are you staring at!?" nu isi selecteaza publicul, ci mizeaza pe intamplare si pluralitatea interpretarilor, cu scopul de a crea o situatie de interferenta si reflectie.
Anetta Mona Chisa s-a nascut in 1975 in Romania si traieste la Praga. Din 2000, lucreaza in colaborare cu Lucia Tkacova, cele doua artiste contestand in proiectele lor structurile de putere si ierarhiile existente. Lansarea proiectului "What the fuck are you staring at!?" are loc pe 20 iunie la Cityplex, in incinta City Mall. In deschidere vor vorbi Sabine Hentzsch, directoarea Institutului Goethe, Marius Babias, curatorul proiectului, Anetta Mona Chisa si Raluca Enesel, director de marketing la Cityplex Bucuresti.
O lista a locatiilor din oras unde clipul poate fi vazut pe ecrane digitale va fi disponibila pe site-ul www.spatiul-public.ro.
Cu ocazia proiectului va fi, de asemenea, lansata publicatia-DVD Dialectis of Subjection #4, produsa de Anetta Mona Chisa si Lucia Tkacova ca parte a seriei de carti de artisti din cadrul Spatiului Public Bucuresti/Public Art Bucharest 2007.
Proiectul a fost inaugurat in luna aprilie la Bucuresti si are ca scop activarea spatiilor urbane cu mijloacele artei. Va include manifestari in spatiul public ale mai multor artisti romani contemporani, piese de teatru si editari de carte. Curatorii proiectului Spatiul Public Bucuresti/Public Art Bucharest 2007 sunt Marius Babias si Sabine Hentzsch. Din prima faza a programului in 2007 fac parte proiecte ale unor artisti precum Mircea Cantor, Anetta Mona Chisa/Lucia Tkacova, Nicoleta Esinescu, H.arta, Daniel Knorr, Dan Perjovschi si Lia Perjovschi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă