14 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSpecialStatut de statiune pentru 23 August

Statut de statiune pentru 23 August

» In baza conditiilor cerute de lege, comuna constanteana 23 August ar putea dobandi statut de statiune turistica.

Consilierii locali au adoptat hotararea prin care si-au exprimat acordul cu privire la modificarea statutului localitatii 23 August. Evolutia din ultimii ani, reprezentata de dezvoltarea economica, a creat conditiile cerute de lege in ce priveste trecerea de la stadiul de comuna la cel de statiune turistica. Primarul Mugurel Mitrana a sustinut ca exista deja mai multe pensiuni, si chiar hoteluri, unitati de alimentatie publica, acces la mare prin care se justifica proiectul administratiei locale. Membrii Guvernului ar putea dezbate si aproba o hotarare in acest sens chiar in vara acestui an.
Edilul localitatii, dar si alesii locali sunt de aceeasi parere in momentul in care se discuta despre cresterea nivelului de trai. Dezvoltarea turismului le va aduce castiguri localnicilor si agentilor economici, dar si bani la bugetul local. Mugurel Mitrana a declarat ca sumele ce se vor varsa in bugetul local vor fi orientate spre aplicarea proiectelor de care va beneficia intreaga comunitate.
Interesul manifestat de persoane fizice sau juridice pentru cumpararea terenurilor este dovada clara a faptului ca 23 August se va transforma, foarte curand, in destinatie de vacanta pentru turistii romani si straini.

Cele mai citite

FCSB a învins în deplasare pe PAOK Salonic cu 1-0(1-0) în 10 oameni

FCSB a obţinut o victorie mare cu echipa greacă PAOK Salonic, cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Stadionul Toumba din Salonic, în...

Elena Lasconi susține propunerile lui Nicușor Dan pentru București

Elena Lasconi și-a declarat public susținerea față de cele 20 de propuneri pentru București prezentate de Nicușor Dan, într-o postare pe Facebook. Ea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă