31.5 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialTrei pentru doua pozitii

Trei pentru doua pozitii

» Bulgaria a castigat cu 2-0 meciul de la Minsk, cu Belarus, si ramane in lupta de calificare.

» Albania a invins acasa si a depasit Slovenia in clasament!

Am asteptat cu speranta meciul bulgarilor de la Minsk, cu Belarus, crezand ca ex-sovieticii vor avea forta de a incurca echipa vecinilor nostri. Nu a fost, insa, asa. La finalul unei partide in care toata lumea a catalogat drept suspecta evolutia neasteptat de slaba a gazdelor, Bulgaria s-a impus cu 2-0 si continua sa ne preseze de pe pozitia a treia a clasamentului. Golurile Bulgariei au fost inscrise de Dimitar Berbatov, in minutele 28 si 46, nationala pregatita de Stanimir Stoilov urmand a evolua miercuri, acasa, cu aceeasi echipa a Belarusului in care, speram, Hleb sau Kutuzov nu vor face simplu act de prezenta.
Tot in grupa noastra, reprezentativa Albaniei a invins, cu scorul de 2-0 (1-0), nationala Luxemburgului, intr-un meci disputat la Tirana. Golurile au fost inscrise de Kapllani ‘38 si Haxhi ‘57, iar echipa Albaniei, antrenata de Otto Barici, se poate mandri cu faptul ca, in acest moment, a devansat Slovenia in clasamentul grupei!
Analizand situatia in grupa, selectionerul Romaniei, Victor Piturca, crede ca meciul dintre Olanda si Bulgaria, care va avea loc, probabil, la Rotterdam, ar putea decide lupta dintre Romania si Bulgaria pentru calificarea la Campionatul European din 2008. "Vom avea o lupta stransa cu Bulgaria pana la meciul lor cu Olanda. Acel meci va putea sa decida intr-un fel sau altul aceasta lupta", a declarat Piturca.
La randul sau, si Cosmin Contra leaga sansele Romaniei de calificare la Euro 2008 de meciul dintre Olanda si Bulgaria. "Ne putem gandi la calificare doar daca batem miercuri (n.r. – la Timisoara, Slovenia) si apoi in Belarus. Sper ca olandezii sa invinga Bulgaria si noi sa luam un avantaj pentru ca pana la meciul de la Sofia sa fim deja calificati", a spus Contra.
Cum nationala Olandei nu va juca nici miercuri, avand din nou zi de odihna, echipa Romaniei are cele mai mari sanse de a intra in perioada de calificari din toamna pe prima pozitie a clasamentului. De altfel, in septembrie, in ziua in care are loc meciul Belarus-Romania este programata si disputa dintre Olanda si Bulgaria. In cazul – dorit de noi, dar si foarte posibil daca ne gandim la forta echipelor – in care tricolorii vor bate la Minsk, iar bulgarii vor fi invinsi de olandezi, Romania se va detasa la cinci puncte de Bulgaria si, probabil, diferenta ar fi extrem de greu de recuperat pana la final.
Va reamintim ca, la finalul preliminariilor, primele doua echipe clasate in cele sapte grupe de calificare se califica direct la turneul final, fara a se mai disputa vreun meci de baraj.

MUTU
Adrian Mutu a mentionat ca se simte bine in postura de lider al grupei G. "Cu fiecare meci castigat ne apropiem de calificare. Noi, bulgarii si olandezii suntem trei echipe care tragem pentru doua locuri. si bulgarii au castigat azi, nu ne lasa deloc, ne sufla in ceafa, meci dupa meci, dar speram sa ne calificam."

CHIVU
Cristian Chivu crede ca in urma rezultatelor de sambata clasamentul "s-a cam rupt". "Noi, bulgarii si olandezii am ramas sa ne batem pentru primele doua locuri", a explicat fotbalistul, care spera ca nationala sa se detaseze decisiv de cea a Bulgariei inainte de meciul direct care va avea loc, in toamna, la Sofia.

Bogdan Costea
Bogdan Costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Europa domină topul țărilor cu cea mai bună calitate a vieții; Pe ce loc se află România

Conform unui raport publicat de US News and World Report, țările europene ocupă majoritatea primelor zece poziții în clasamentul celor mai bune națiuni din...

Emisiune de titluri de stat Fidelis cu dobânzi atractive pentru investitori, din 2 octombrie

Ministerul Finanțelor a lansat o nouă emisiune de titluri de stat Fidelis, destinată investitorilor persoane fizice, care se desfășoară între 2 și 11 octombrie....

Alertă RO-Alert emisă în nordul județului Tulcea din cauza unor drone detectate la granița cu Ucraina

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a transmis în noaptea de joi spre vineri un mesaj de avertizare RO-Alert pentru locuitorii din zona...
Ultima oră
Pe aceeași temă