30.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialProcesul jurnalistilor rapiti a ajuns la final

Procesul jurnalistilor rapiti a ajuns la final

Magistratii au respins cererile aparatorilor lui Omar Hayssam de trimitere a dosarului  de terorism la Parchet pentru refacerea cercetarilor. Instanta urmeaza sa se pronunte.
Procesul de terorism al lui Omar Hayssam a luat sfarsit dupa 15 luni. Instanta Curtii de Apel Bucuresti (CAB) urmeaza a se pronunta in aceasta cauza in care sirianul este acuzat de rapirea in Irak a trei jurnalisti romani. La ultimul termen de ieri, avocatii afaceristului au solicitat achitarea sau schimbarea incadrarii juridice, din acte de terorism in lipsire ilegala de libertate. Avocatii lui Omar Hayssam au mai cerut ca, in eventualitatea in care clientul sau va fi gasit vinovat, acesta sa plateasca partilor vatamate daune morale doar pentru cinci zile de rapire, adica pana in momentul in care acesta a fost arestat.
Tot ieri, CAB a respins cererile aparatorilor lui Hayssam privind trimiterea dosarului la Parchet pentru refacerea cercetarilor si revocarea mandatului de arestare preventiva.
Aceasta cerere a venit in urma unei scrisori trimise din Tripoli de afaceristul fugar pe adresa aparatorilor sai. Sirianul lasa de inteles ca ar da mai multe declaratii incendiare cu scopul de a stabili adevarul de revocarea mandatului de arestare emis pe numele sau.
Omar Hayssam si Mohamad Munaf – ghidul jurnalistilor – au fost trimisi in judecata, fiind acuzati de initiere, constituire si sprijinirea unei asocieri in scopul savarsirii de acte de terorism.

» Fugit cu ajutorul autoritatilor

In aprilie 2006, instanta Curtii de Apel Bucuresti a decis judecarea lui Omar Hayssam in stare de libertate, pe motive medicale. Dupa mai multe citari, organele abilitate au stabilit ca sirianul a fugit din tara, aceeasi Curte de Apel emitand in 26 iunie 2006 un mandat de urmarire internationala.

Cele mai citite

Klaus lovit de drona Ghinion

Bomba zilei vine de unde nu te-ai fi așteptat, având în vedere recentele derapaje ale justiției. Da, din partea Înaltei Curți de Casație...

Suburbiile sudice ale Beirutului, devastate de atacuri aeriene israeliene: mii de oameni evacuați

Suburbiile sudice ale Beirutului au fost transformate în zonă de conflict, după ce Israelul a lansat atacuri aeriene intense asupra unei regiuni controlate de...

Volkswagen își revizuiește din nou prognozele anuale din cauza performanțelor slabe și a condițiilor economice dificile

Volkswagen a anunțat vineri o revizuire negativă a previziunilor sale anuale, marcând a doua ajustare în mai puțin de trei luni. Această decizie a...
Ultima oră
Pe aceeași temă