31.5 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialVor o dubla victorie

Vor o dubla victorie

Nationala feminina de handbal va pleca azi spre Suedia, urmand ca sambata sa sustina un antrenament la ora jocului (16.30), in sala de la Uddevalla, orasul in care va fi si cazata. Meciul tur Suedia-Romania va avea loc duminica (ora 16.30), iar returul la 9 iunie, la Rm. Valcea.

Antrenorul nationalei de handbal feminin, Dumitru Musi, spune ca Romania va lupta pentru a obtine doua victorii in barajul de calificare la Campionatul Mondial, cu Suedia, chiar daca adversara este o echipa incomoda. "Nu trebuie sa uitam ca se va decide calificarea in 120 de minute, adica in doua meciuri. Suedia este o echipa puternica, incomoda, care joaca pana la capat. Noi ne dorim insa o calificare la Mondiale din doua victorii, asta ar fi important si pentru moralul fetelor. Nu trebuie sa lasam nici o sansa Suediei, pentru ca ne-ar putea costa scump", a declarat Dumitru Musi, aflat in cantonamentul nationalei impreuna cu antrenorul Gheorghe Tadici.
Tehnicianul reprezentativei a facut referiri si la jocul nationalei Suediei, studiat in ultimele zile. "Cele mai relevante au fost jocurile Suediei cu Danemarca, pentru ca la ultimele, cu Austria, n-au fost prezente cateva jucatoare de baza austriece. Din ce am vazut pe casete, suntem peste Suedia. Au intr-adevar o aparare mobila si agresiva, insa atacul este putin sablonizat, cu cateva scheme previzibile. Totul va depinde insa de determinarea noastra si de evolutia noastra la ora meciului", a explicat Dumitru Musi.
El a mai spus ca perioada de cantonament de la Olanesti si Ramnicu Valcea a fost axata in primul rand pe refacerea fizica a jucatoarelor, obosite dupa un sezon intern si european puternic. "90 la suta din lotul national se axeaza pe jucatoarele de la Oltchim, care au parcurs un sezon greu, pe trei fronturi. Ne-am axat pe refacerea lor fizica, dar si pe redarea poftei de competitie. Este periculos dupa un sezon bun si cu o cupa europeana castigata sa nu se instaleze starea de automultumire. Apoi, sa nu uitam ca Suedia a participat la Europenele de anul trecut, iar noi nu! Trebuie sa ne respectam adversara, dar nici sa nu uitam cine suntem", a declarat antrenorul reprezentativei, care a continuat: "In urma cu doi ani, la Mondialele din Rusia am reusit ceva, am castigat medaliile de argint, dar apoi nu am participat la Europene. Maturitatea unei echipe o da constanta, iar adevarata consacrare vine dupa evolutii constante".

AMARIEI
Dumitru Musi a facut declaratii si in privinta revenirii la echipa nationala a handbalistei Carmen Amariei Lungu. "A fost un moment in care s-a considerat ca este mai bine ca jucatoarea sa nu mai vina la lot, iar motivele le cunoastem cu totii. Acum s-a luat o alta decizie, aceea de a o rechema pe Carmen Amariei la nationala. Se stie bine ca este o handbalista de valoare mondiala si credem ca s-a maturizat si s-a debarasat de copilarii intre timp. Avem incredere in ea ca poate ajuta echipa, dar si ca si-a dat seama ca Liga Campionilor se poate castiga cu orice echipa, insa medalii europene, mondiale sau olimpice pot veni doar cu echipa nationala", a declarat antrenorul Dumitru Musi.

Bogdan Costea
Bogdan Costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Asigurătorii din România au plătit despăgubiri de aproape 160 de milioane de lei turiștilor în ultimii cinci ani

Companiile de asigurări membre ale UNSAR (Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România) au achitat despăgubiri de aproximativ 160 de milioane...

Asigurătorii din România au plătit despăgubiri de aproape 160 de milioane de lei turiștilor în ultimii cinci ani

Companiile de asigurări membre ale UNSAR (Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România) au achitat despăgubiri de aproximativ 160 de milioane...

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă