15.7 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportCe performanță! România, cu trei jucătoare în turul al treilea de la...

Ce performanță! România, cu trei jucătoare în turul al treilea de la Roland Garros

Prima care s-a calificat a fost Patricia Ţig, care a învins-o pe Christina McHale (SUA) cu 6-4, 6-3. Astfel, jucătoarea în vârstă de 26 de ani ajunge în premieră în runda a treia a unui turneu de Grand Slam.

Ţig şi-a asigurat un cec de 126.000 de euro şi 130 de puncte WTA. Următoarea sa adversară va fi învingătoarea dintre kazaha Elena Rîbakina, a 14-a favorită, şi franţuzoaica Fiona Ferro.

Și Irina Bara s-a calificat, joi, în runda a treia la French Open, după ce belgianca Alison van Uytvanck a abandonat la scorul de 6-1, 4-0 şi 30-0 pentru reprezentanta noastră.

Bara, care se află pentru prima oară pe un tabloul principal la un Grand Slam, a reuşit a cincea victorie consecutivă la Paris, trei fiind obţinute în calificări, fără a pierde vreun set în toate aceste meciuri.

Meciul a fost practic fără istoric, elocvente fiind câteva cifre, 6-22 la erori neforţate, 46-19 la puncte, nicio minge de break pentru belgiancă.

În turul trei, Bara se va duela cu americanca Sofia Kenin, a patra favorită, după ce campioana de la Australian Open a învins-o pe Ana Bogdan cu 3-6, 6-3, 6-2.

 

Cele mai citite

ANAF a publicat „Lista albă” pentru primul trimestru din 2024

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat „lista albă" a persoanelor juridice care au declarat şi au achitat la scadenţă obligaţiile fiscale de plată şi...

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...
Ultima oră
Pe aceeași temă