19.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialGordon Brown nu mai are rival

Gordon Brown nu mai are rival

Gordon Brown a ramas fara rival in cursa pentru conducerea Partidului Laburist, care implica si preluarea portofoliului de premier.
308 din cei 352 de  deputati laburisti si-au declarat sprijinul pentru Gordon Brown, in timp ce singurul sau contracandidat, John McDonnell, nu a obtinut decat sprijinul a 29 de deputati, minimul necesar pentru a putea candida la sefia partidului fiind de 45.
McDonnell s-a retras si l-a felicitat pe Brown, dar si-a exprimat regretul ca laburistii nu vor avea ocazia de a-si exprima prin vot optiunea asupra liderului si a viitorului partidului.
Desi este unicul candidat, Gordon Brown a declarat ca intentioneaza sa faca o campanie electorala, pentru a-i familiariza pe laburisti si pe britanici in general cu programul sau. Un prim discurs era ieri asteptat cu mai mult interes decat concluziile vizitei la Washington a premierului in exercitiu, Tony Blair, ultima inainte de retragerea acestuia, programata in 27 iunie.
Presa britanica punea deja intrebarea daca este oportun ca Blair sa mai participe la summitul european din 21-22 iunie, exprimand temerea ca Blair ar putea ceda si ar putea face un compromis prea "integrationist". Concluzia presei a fost ca Brown ar trebui sa il insoteasca pe Blair.  D.H.

Cele mai citite

Victorie răsunătoare pentru echipa lui Xavi Pascual în Liga Campionilor!

Fostul antrenor dinamovist Xavi Pascual a obținut o victorie impresionantă la cârma echipei Veszprem, învingând PSG cu scorul de 41-28 în grupele Ligii Campionilor...

Probleme pentru Universitatea Craiova! Se amâna debutul lui Cicâldău

Universitatea Craiova se confruntă cu o problemă în ceea ce privește revenirea lui Alexandru Cicâldău, mijlocașul de 27 de ani, care continuă să fie...

Dinamo, în pericol! Selmani riscă suspendarea în meciul cu Oțelul

Astrit Selmani, atacantul kosovar al lui Dinamo, riscă suspendarea dacă va primi un cartonaș galben în confruntarea cu Oțelul Galați, un scenariu care ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă