23.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăTechElon Musk va construi o uriașă fabrică Tesla în China

Elon Musk va construi o uriașă fabrică Tesla în China

Concluzionând negocieri care au durat aproape un an, autoritățile locale din Shanghai și compania americană Tesla au semnat un acord comercial care-i permite faimosului producător de mașini electrice să construiască o fabrică mamut în regiunea metropolei chinezești. Uzina Tesla va avea capacitatea de a produce 500000 de mașini electrice pe ani și este cel mai mare proiect industrial cu finanțare externă din istoria Shanghai, susțin oficialii chinezi.

„Anul trecut, am anunțat că lucrăm cu autoritățile locale din Shanghai pentru a explora posibilitatea de a pune bazele unei fabrici în zona care să servească piața din China. Astăzi, am semnat un Acord de Cooperare pentru ca Tesla să poată începe Gigafactory 3, o nouă linie de producție de mașini electrice în Shanghai” au declarat oficialii Tesla într-un comunicat de presă citat de publicația americană Ars Tehnica.

Tesla promite să construiască primele vehicule în aproximativ doi ani de la această dată și să ajungă la cifra de 500000 în alți doi-trei ani.

Motivul din spatele acestui proiect Tesla ține de taxele vamale impuse de admnistrația Trump: ca răspuns la tarifele trumpiste, China a retaliat cu taxe vamale de 25% pe automobilele importate din Statele Unite, fapt ce a forțat ca Tesla să crească prețul modelelor S și X pentru consumatorii chinezi. Prin această fabrică, Tesla ar putea evita consecințele războiului comercial sino-american.

Rămâne de văzut în ce măsură poate să ajungă compania lui Musk la cifra propusă de producție, având în vedere faptul că fabrica din Fremont, California, a ajuns de-abia anul acesta să producă 5000 de mașini pe săptămână, țintă asumată pentru anul trecut.

Cele mai citite

Ambasada britanică prezintă un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, în cinstea Paștelui ortodox

Ambasada Marii Britanii la București a creat un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, pentru a marca Paștele ortodox. Paddington este o jucărie de pluș...

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...

Maia Sandu merge în vizită în Norvegia

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început o vizită de stat, de două zile, în Norvegia, anunță, luni, presa de la Chișinău. Șefa statului este...
Ultima oră
Pe aceeași temă