16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSportOsana pentru premier

Osana pentru premier

Dupa ce premierul a anuntat ca va amana europarlamentarele, Opozitia i-a ridicat osanale lui Tariceanu si si-a exprimat disponibilitatea de a accepta sa inceteze ostilitatile politice.

O data cu HG-ul prin care astazi vor fi amanate alegerile, este posibil ca Opozitia sa fie dispusa sa accepte chiar, in cele din urma, sa renunte, in numele interesului national, si la suspendarea presedintelui.
De altfel, liderii partidelor din Opozitie s-au exprimat in sensul acesta, argumentand ca amanarea europarlamentarelor ar duce la incheierea crizei politice. Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a sustinut ieri ca, in cazul in care se va decide amanarea scrutinului electoral, va exista premisa depasirii acestei crize, iar clasa politica se va putea dedica dezbaterilor electorale pe teme europene, "fara a fi deranjata in fundal de conflicte si aspecte resentimentale, fara legatura cu agenda europeana sau cu cetatenii". Liderul PSD spera ca in urmatoarele doua saptamani criza politica de la Bucuresti sa fie depasita, afirmand ca PSD este gata sa participe la un dialog pentru a iesi "din acest blocaj institutional si comportamental". Senatorul PC Codrut Seres a declarat, sambata, ca premierul Tariceanu a luat o "decizie inteleapta" propunand amanarea alegerilor europarlamentare, intrucat acestea nu pot fi organizate in luna mai in contextul in care pe agenda publica se afla "cu totul alte teme". La randul sau, presedintele executiv al PRM, Lucian Bolcas, a declarat, sambata, ca hotararea premierului Tariceanu reprezinta o decizie de mare responsabilitate, justificata de situatia actuala politica a Romaniei. Reamintim ca, asa cum a relatat "Romania libera", Tariceanu le promisese liderilor Opozitiei ca va amana alegerile.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă