17.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialUn mort si zeci de raniti din cauza gerului

Un mort si zeci de raniti din cauza gerului

O batrana a murit si multe alte persoane, printre care si un actor, au ajuns cu fracturi la spital in urma gerului cumplit care s-a abatut timp de doua zile asupra Iasiului. Nici drumurile judetene nu au scapat, pe multe portiuni circulandu-se extrem de greu. Cea mai cumplita tragedie a fost cea a unei femei in varsta de 62 ani, nevoita sa petreaca o noapte grea, la aproape -21 de grade Celsius, pe una dintre strazile orasului. Cunoscuta ca fiind o persoana fara adapost, Maria Balan a ajuns sambata dimineata in stare grava la spital. Dupa doar doua ore a murit in mainile medicilor. "A ajuns cu degeraturi grave la maini si picioare. Desi s-a incercat aducerea ei la o temperatura normala, pacienta a murit dupa doua ore de la internare", a precizat dr. Diana Cimpoiesu, coordonatorul Unitatii de Primire Urgente, din cadrul Spitalului Sfantul Spiridon. Medicii le-au recomandat iesenilor, in mod special celor cu afectiuni cardiace si respiratorii, sa evite sa iasa din casa.

Picioare rupte si piese de teatru amanate

In fata medicilor au mai ajuns cu fracturi si entorse numerosi ieseni ce au cazut prada stratului de gheata asternut pe trotuarele orasului. Printre victime s-a numarat si actorul Doru Aftanasiu, barbatul alegandu-se cu un picior rupt. Incidentul a facut ca cele trei piese de teatru in care ar fi trebuit sa joace actorul sa fie amanate pentru o perioada apropiata.
Autoritatile iesene au reactionat oarecum tarziu, doar pe strazi fiind aruncate materiale antiderapante. Abia ieri la orele pranzului angajatii directiei de Salubritate si-au facut aparitia prin cartierele iesene pentru a arunca cu nisip. Din fericire, la Iasi vremea va suferi unele modificari pozitive, temperaturile anuntandu-se in zilele urmatoare putin mai ridicate. Cat despre drumurile din judet, utilajele si-au facut aparitia la timp, pe doar cateva rute circulandu-se mai greu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă