Refuzată de PSD, dată afară din propriul partid (PSD), refuzată și de actualul guvern PNL – care l-a preferat pe Cătălin Predoiu drept ministru al Justiție, Ana Birchall își arogă decizia de extrădare din data de 20 octombrie 2020 dată de High Court – Înalta Curte a Marii Britanii.
,,Salut decizia autoritatilor judiciare britanice de respingere a apelului declarat impotriva deciziei de predare catre Romania a lui Alexander Adamescu. Desi in speta se aplica procedura de predare bazata pe decizia-cadru 2002/584/JAI privind mandatul european de arestare (care se aplica in continuare si in relatia cu Regatul Unit, pe durata perioadei de tranzitie), procedura in care rolul autoritatii centrale (Ministerul Justitiei) este de a asista autoritatile judiciare competente, si in acest caz, in timpul mandatului meu de ministru al justitiei, Ministerul Justitiei a avut un rol activ, raspunzand prompt si profesionist solicitarilor de informatii suplimentare transmise de autoritatile britaniceAstfel, dupa declararea ca admisibil a apelului declarat de Adamescu, Ministerul Justitiei a transmis toate informatiile si clarificarile necesare care au condus la decizia de acum, de respingere a apelului, ceea ce va face posibila predarea efectiva in perioada urmatoare. Felicitari si multumiri tuturor colegelor si colegilor cu care am lucrat si in acest dosar!”, a scris Birchall pe Facebook.”
Din datele pe care România Liberă le poate dezvălui, în timpul mandatului Anei Birchall, Alexander Adamescu a obținut o victorie la aceeași instanță – High Court- în data de 6 martie 2020, când un judecător britanic a decis eliberarea sa.
Același judecător a decis amânarea procesului său de extrădare. Mai mult, judecătoarea Phillipa Whipple a concluzionat că Ordinul 7 al Tribunalului Internațional are efecte doar asupra României, Marea Britanie urmând să judece procesul de extrădare în baza sistemulul european de arestare al Uniunii Europene.
În data de 22 OCTOMBRIE 2019 – ÎNALTA CURTE – HIGH COURT- doi judecători au admis cererea de apel al lui Alexander Adamescu – cerere care s-a judecat în data de 14,15,16, și 17 iulie 2020. În data de 20 octombrie 2020, doi judecători au decis că Alexander beneficiază de 12 asigurări date de România. Și au argumentat că numirea doamnei Kovesi ca Procuror Șef European și negarea acesteia de participare în jocul politic sunt suficiente pentru a concluziona că Alexander poate să aibă parte de un proces echitabil. De asemenea, au concluzionat, că România este Stat Membru al UE și că trebuie să-și respecte angajamentele față de Statul Drept, Uniunea Europeană și Convenția Europeană a Drepturilor Omului.
Cu alte cuvinte, Ana Birchall a suferit două lovituri în timpul mandatului său de Ministru al Justiției desfășurat în perioada 23 Aprilie 2019 și 4 noiembrie 2019.
Radu Mazăre răpit sub semnătura Anei Birchall- Ministrul Justiției –
România Liberă a publicat cum o instanță de judecată din Madagascar a decis că Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, a fost extrădat ilegal în România și, drept urmare, el ar trebui trimis înapoi în Africa.
În anul 2019, la momentul aducerii lui Mazăre din Madagascar în România, ministru al Justiției era Ana Birchall. Aceasta a precizat, pentru “România liberă”, că “din perspectiva României, procedura de extrădare a domnului Radu Mazăre a fost efectuată cu stricta respectare a legii române și a instrumentelor internaționale aplicabile”.
“Am respectat procedurile de extrădare până la ultima virgulă. Vă asigur că atât eu cât și colegele și colegii din Ministerul Justiției ne-am îndeplinit în integralitate atribuțiile legale”, transmitea fostul ministru Ana Birchall.
Cine este Ana Birchall?
În vârstă de 47 de ani (30 August 1973) născută în Prahova, este mult mai cunoscută pentru scandalul sexual în care o înregistrare video a fost făcută public de jurnalistul Iosif Buble patronul de la stiripesurse.ro, pentru filmarea cu 5000 de euro dați lui Mircea Geoană pentru un loc pe listele PSD – actualul adjunct al NATO, dar și pentru dosarul de corupție al fostului premier Victor Ponta – despre care a admis că a fost cea care a negociat prețul pentru aducerea lui Tony Blair la Congresul PSD din 2012. Dar și pentru Gordon Sondland, ambasadorul SUA la Bruxelles şi unul dintre personajele importante din scandalul UkraineGate – martorul cheie în destituirea lui Donald Trump (respinsă de Senat în ianuarie 2020).
Gordon Sondland ar fi invitat-o în mod suspect pe Ana Birchall, fost ministru PSD al Justiţiei, la Casa Albă. Nu au fost singurele invitaţii „pe sub mână” care au atras atenţia serviciilor secrete americane şi presei de peste Ocean. Scriu Ziariștii.com.
Ana Birchall ar trebui să clarifice însă care a fost legătura dintre soțul ei și pedofilul Epstein.
Doamna Ana Birchall este căsătorită cu britanicul Martin Birchall, au împreună un copil. În august 2019, miliardarul american Jeffrey Epstein a fost găsit mort în celula sa. Acesta era arestat pentru pedofilie, exploatare sexuală și trafic de persoane. Potrivit autorităților americane, Epstein crease „o vastă rețea de trafic sexual cu minore”. Minorele participau la petrecerile organizate de miliardar pentru prietenii săi din afaceri și politică.
Presa americană a publicat agenda cu contactele pedofilului. În această agenda apare și numele „Birchall Martyn”, soțul Anei Birchall.
Martyn Birchall, cetățean britanic, în vârstă de 64 de ani, cu rezidență în România, deține trei societăți în Marea Britanie:
SOFTSYNERGY SOLUTIONS LTD împreună cu Drăgoi Cosmin Emilian
FREDEL GROUP LTD cu directori în Cipru și România cu denumirea Fredel Holdings
Despre afacerile domnului Birchall din Marea Britanie acestea par să fie în stare de nefuncționare după cum arată documentele publice. Însă, în România, Martyn Birchall are nu mai puțin de 9 societăți.
Ana Birchall a intentat divorț de soțul său milionar, Martyn Ernest Birchall, la judecătoria sectorului 1 din București în anul 2008, în dosarul 8147/299/2008, dar ulterior aceasta a renunțat.
Membru “Chattam House” Royal Institute of International Affairs, Londra, Marea Britanie.
Ana Birchall afirmă pompos în CV-ul său public că este și Membru fondator Young Progressive Generation, Policy Network Londra, Marea Britanie. Deși activitatea ei nu se regăsește nicăieri în acest think thank din Marea Britanie. Cu toate acestea, nu este de ignorat influentul think thank Chattam House.
România Liberă a solicitat un punct de vedere cu privire la activitatea doamnei Birchall ca membru al unor think thank -uri internaționale pe perioada îndeplinirii funcției sale publice de Ministru al Justiție. Mai exact, dacă aceasta s-a suspendat ca membru.
Recunoașterea unui fost ministru al justiției, de implicare personală, după cum este cazul Anei Birchall, credem noi, dă credibilitate lui Adamescu Junior în faptul că este victima unor interese politice meschine și nicidecum o răspundere în fața Statului Român pentru niște fapte plătite deja de către Dan Adamescu – tatăl său – chiar cu propria viață.