Foto: FBI

FBI şi Departamentul de Justiţie vor ancheta moartea în închisoare a miliardarului Jeffrey Epstein

Procurorul general al SUA, William Barr, a cerut o anchetă asupra morții miliardarului Jeffrey Epstein, în timp ce acesta se afla în arest într-o închisoare din Statele Unite.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 11.08.2019 - 13:58

Procurorul general William Barr a cerut ca ancheta privind moartea suspectă a lui Epstein să fie realizată de FBI şi de Departamentul de Justiţie al SUA.

Jeffrey Epstein (66 de ani) a fost găsit mort, sâmbătă, într-o închisoare din Manhattan (New York), în timp ce se afla în custodia poliţiei federale a SUA.

Jeffrey Epstein fusese plasat în detenţie la data de 8 iulie 2019, fiind acuzat de exploatare sexuală şi de  asociere cu infractori în vederea exploatării sexuale a unor minore. La aceeași dată, 8 iulie, un comunicat care anunța trimiterea în arest a lui Epstein fusese publicat de către Departamentul Justiției pe site-ul FBI.

Un judecător federal american respinsese, în aceeași lună, solicitarea de arest domiciliar pentru Jeffrey Epstein, hotărând ca miliardarul să fie menținut în arest. Avocaţii miliardarului solicitaseră pentru clientul lor arest la domiciliu, cu obligația de a purta brăţară electronică şi cu instalarea de camere video de supraveghere.

După ce Epstein a fost găsit, sâmbătă, mort în închisoare, prima ipoteză anunțată de anchetatori este că miliardarul s-ar fi sinucis în propria celulă.

Comentarii