7 C
București
marți, 22 octombrie 2024
AcasăSpecialOvidiu Tender vinde compania "Ardaf" la Bursa

Ovidiu Tender vinde compania „Ardaf” la Bursa

Omul de afaceri Ovidiu Tender vinde pe Bursa pachetul majoritar de actiuni pe care il detine la compania „Ardaf”” din Cluj. Societatea de asigurare-reasigurare se afla in procedura de redresare financiara.
Compania a inregistrat pierderi semnificative in primele noua luni ale acestui an. „Ardaf” a subscris pana in luna septembrie prime brute in valoare de 161,7 milioane de lei noi. Acestea sunt cu 18,6 la suta mai mici fata de aceeasi perioada a anului trecut. Totodata, compania a consemnat pierderi de 106,4 milioane de lei noi.
In cazul asigurarilor generale, veniturile din prime brute subscrise au scazut in primele trei trimestre cu 18,2 la suta fata de perioada ianuarie-septembrie 2005, la 158,4 milioane de lei noi.
O evolutie asemanatoare a fost consemnata si in cazul celorlalte tipuri de asigurare vandute de „Ardaf”. Ultimele date aratau ca actionarul majoritar al „Ardaf” este SC „Tender” SA, cu 70,69 la suta din actiuni. Fondul „Clairmont Holding Limited” controleaza 12,71 la suta din capital, iar „Raiffeisen ZentralBank” Austria are 10,19 la suta din titluri.
„Ardaf” are un capital social de 61,85 milioane de lei noi. Ultima majorare de capital a fost ratata. Conducerea companiei a scos la vanzare actiuni in valoare de 181,2 milioane de lei noi, dar actionarii au subscris doar 11,8 milioane de lei.
Trendul economic al companiei este descendent inca de la arestarea principalului actionar, Ovidiu Tender.

Cele mai citite

Casa Albă: Rusia nu a reuşit să submineze alegerile din Republica Moldova

Rusia nu a reuşit să submineze alegerile din Republica Moldova, chiar dacă a "lucrat energic" în acest sens, a reacţionat luni un purtător de...

O lovitură israeliană a vizat suburbiile sudice ale Beirutului

O lovitură israeliană a vizat luni cartierul Ouzai, în suburbiile sudice ale Beirutului, la scurt timp după ce armata israeliană le-a cerut locuitorilor din...

Rusia acuză Occidentul de amestec în alegerile din Republica Moldova și respinge acuzațiile ce i se aduc

Rusia a respins acuzaţiile de imixtiune în afacerile interne ale Republicii Moldova şi a denunţat amestecul occidental în alegerile prezidenţiale şi referendumul privind aderarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă