13.5 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăEconomieFoto interviuCare este cel mai valoros roman din toate timpurile?

Care este cel mai valoros roman din toate timpurile?

Romanii au ocazia de a alege cel mai mare roman din toate timpurile. „Mari romani” este un program national organizat de Televiziunea Romana, in scopul identificarii valorilor, actiunilor si personalitatilor care au conturat, de-a lungul anilor, profilul cultural si national al romanilor.
Rezultatele ultimelor studii privind modelele pe care le au romanii sunt ingrijoratoare. In acest context, se impune cu atat mai mult identificarea adevaratelor repere care ordoneaza viata romanilor. Campania de nominalizare a romanilor pe care publicul ii considera demni de a intra intr-o competitie a valorilor a fost deschisa sambata seara, in direct, la TVR. Cateva dintre nominalizarile facute de telespectatorii postului TVR 1 la debutul programului „Mari Romani” sunt: taranul roman, Dumnezeu, Bula, Mos Ion Roata, Ceausescu, Gigi Becali, Nadia Comaneci, Gica Hagi, Mircea Eliade, I.L. Caragiale, Vlad Tepes, Ilie Nastase, Stefan cel Mare, Ion Tiriac, Mihai Eminescu, Marioara Murarescu, Mihai Traistariu, Al. Ioan Cuza, Constantin Brancoveanu, Dimitrie Cantemir. Zilnic vor fi difuzate „pilule de cultura”, avand in centru viata si actiunile unor „mari romani”. Pe 8 iulie 2006, in cadrul unei dezbateri cu public, va fi dezvaluita lista celor 100 de personalitati care au primit cele mai multe nominalizari din partea telespectatorilor, iar pe 21 octombrie TVR va transmite in direct show-ul final al proiectului.
Romanii pot nominaliza pe cel care, in opinia lor, este cel mai mare roman, „o persoana care s-a nascut sau a trait pe teritoriile romanesti si care a adus o contributie pozitiva si semnificativa Romaniei sau lumii”. Fiecare persoana poate face o singura nominalizare, accesand site-ul www.mariromani.ro, prin intermediul telefonului fix (apeland numarul gratuit 0800.020.800) sau trimitand un SMS, cu tarif normal, la numarul 1861. Site-ul www.mariromani.ro are si o pagina cu jocuri, sub forma unui puzzle cu imagini ale marilor romani, dar si intrebari de cultura generala.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă