16.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialLa Brasov, o casa a fost distrusa in totalitate si o persoana...

La Brasov, o casa a fost distrusa in totalitate si o persoana a murit

O puternica explozie s-a auzit in jurul orei 5.45, ieri dimineata, pe str. A.I. Cuza din Brasov, in dreptul imobilului de la nr. 44. Oamenii, buimaci de somn, au iesit urgent afara din locuinte, crezand ca este un cutremur. Insa au constatat un adevarat dezastru: o casa fusese distrusa in totalitate din cauza unei explozii provocate de o acumulare de gaze.
La scurt timp, au sosit pompierii si patru ambulante. Sub o gramada de moloz, grinzi si caramizi se afla trupul neinsufletit al unei persoane, Tudorica Maria, in varsta de 81 de ani. Grinda de sustinere a casei a cazut chiar peste patul unde se afla aceasta, paralizata de mai multi ani. Fiica sa, Tudorica Rozalia, in varsta de 57 de ani, s-a ales cu arsuri grave ale cailor respiratorii, fiind internata de urgenta la Spitalul Judetean Brasov. Imediat, zona dezastrului a fost inconjurata de jandarmi si politisti, care au deviat circulatia. La randul lor, angajatii de la Distrigaz Sud – Brasov au inceput verificarile. In urma sondarilor facute pe teren, s-a constatat ca existau scapari de gaz metan la conducta de bransament aflata in strada. In jurul orei 8.30 lucratorii de la Distrigaz Sud – Brasov au inceput sa efectueze sapaturi, descoperind si o fisura la conducta de bransament amplasata la cativa metri de locuinta distrusa. Mirosul de gaz metan se mai simtea inca in jurul orei 9.00. In mod curios, bucataria, locul in care se afla centrala termica si aragazul nu erau distruse, cauza probabila fiind scurgerea de gaz metan din strada. Vecinii, inca socati de cele intamplate, ne-au declarat ca in zona se simtea de cateva zile miros de gaz metan, ca au fost anuntati cei de la Distrigaz Sud, dar nu au intervenit.
La Brasov a mai avut loc o explozie asemanatoare in anul 2003, cand o locuinta din str. Lunga, aflata in apropierea locului dezastrului produs ieri, a fost distrusa in totalitate, si atunci, ca si acum, inregistrandu-se o victima. Din informatiile de pana acum, cauza exploziei de ieri ar fi fost acumularea de gaz metan intr-o camera. Locuinta distrusa, veche de aproximativ 60 de ani, nu era asigurata.
Dupa primele cercetari facute de angajatii Distrigaz Sud, a fost descoperita in conducta principala de alimentare cu gaz a imobilului o fisura cu diametrul de aproape un centimetru. Cercetarile au fost extinse si in interiorul imobilului distrus, pentru a se vedea daca centrala proprie a locuintei nu avea defectiuni. O concluzie finala in legatura cu cauzele deflagratiei era asteptata in cursul serii de ieri.

Cele mai citite

SUA vrea să construiască un debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane...

Burkina Faso: Autoritățile interzic mai multe agenții de presă străine

Autorităţile din Burkina Faso au suspendat mai multe instituţii de presă străine deoarece au prezentat subiectul prin care armata, aflată la putere, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă