16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialHalloween acasa la Dracula

Halloween acasa la Dracula

Peste 100 de turisti din Statele Unite ale Americii sunt asteptati in noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie la Hotelul „Castel Dracula”, situat in Pasul Tihuta din Muntii Bargaului (judetul Bistrita-Nasaud), pentru a-si petrece aici sarbatoarea de Hallowen. Grupul de straini vine an de an in zona pentru a reface drumul parcurs de Johnatan Harker, eroul romanului „Dracula” de Bram Stoker.
De fiecare data, gazdele pun la dispozitia turistilor intregul hotel in care ei se distreaza organizand concursuri de escaladat ziduri, participa la un foc de tabara si isi prepara singuri frigarui in asteptarea intalnirii cu Contele Dracula, de la miezul noptii. Acesta nu intarzie niciodata sa apara, el iesind din cavoul de la subsolul hotelului si ingrozindu-i pe toti cei care se afla prin apropiere.
Hotelul „Castel Dracula” a fost inaugurat in 1983 in stilul unei case medievale si se afla la hotarele dintre judetele Bistrita-Nasaud si Suceava. El este amplasat la altitudinea de 1.116 metri, in imediata apropiere a DN 17.
De Haloween incepe Anul nou vrajitoresc, iar ziua de 31 octombrie este cea mai sacra zi a anului din punctul de vedere al magiei. In noaptea de 30 spre 31 se deschide usa invizibila catre lumea de dincolo si puterile stramosilor ating apogeul. Se poate comunica foarte bine cu spiritele mortilor, deoarece portile vietii si ale mortii sunt deschise, sau se ard diverse plante magice si se fac sedinte de spiritism.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă