16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialTeroristii, experti in manipulare

Teroristii, experti in manipulare

Teroristii manipuleaza cu succes presa, influentand occidentalii si subminand sprijinul pentru razboiul condus de SUA impotriva lor, a declarat secretarul american al Apararii, Donald Rumsfeld, la o intalnire cu militari activi din marina de la baza Fallon si la o conventie a veteranilor de la Reno (Nevada).

„Ceea ce ma supara cel mai mult este cat de vicleni sunt inamicii” in eforturile lor de a submina sprijinul occidentalilor pentru razboiul impotriva terorismului. Extremistii islamisti „manipuleaza activ presa din aceasta tara (SUA)”, dand vina, de exemplu, pe fortele americane pentru mortii civili din Irak si Afganistan. „Ei pot minti cu nerusinare”, in timp ce trupele americane trebuie sa se conformeze unor standarde inalte de comportament, a declarat secretarul american al Apararii, Donald Rumsfeld, la intalnirea cu militarii activi de la baza Fallon (Nevada).
Rumsfeld a reluat aceasta idee si la o conventie a veteranilor, care a avut loc tot in Nevada, la Reno: „Inamicii mint constant – aproape totdeauna fara nici o consecinta in defavoarea lui. Ei portretizeaza cauza noastra ca pe un razboi impotriva islamului cand, de fapt, majoritatea covarsitoare a victimelor terorismului lor sunt mii si mii de musulmani inocenti – barbati, femei copii – pe care ei i-au ucis”. „In timp ce unii aduc argumente in favoarea renuntarii la lupta, inamicul asteapta si spera ca noi sa face exact acest lucru”, le-a mai spus Rumsfeld veteranilor.
Intrebat daca nu il ingrijoreaza campania de critici pe care si le-a atras ca sef al Pentagonului si lider al taberei sustinatorilor razboiului din Irak si daca aceasta campanie nu il incurca in activitatea sa, Rumsfeld a raspuns ca „se astepta” la o astfel de reactie si o intelege intrucat, studiind istoria, a constatat ca toate razboaiele din ultimele decenii au atras critici. „Ma ingrijoreaza lipsa de perspectiva din dialogul nostru national de astazi – lipsa de perspectiva istorica si de intelegere a noilor provocari si amenintari cu care se confrunta lumea libera”, ca si succesul cu care teroristii manipuleaza media, a explicat el.
Rumsfeld a mai evocat si mentalitatea „sa dam vina pe America mai intai”, care submineaza eforturile dintr-un razboi care se anunta de lunga durata. „Istoria a aratat in mai multe randuri ca atunci cand americanii sunt rabdatori si perseverenti – indiferent care sunt dificultatile – castigam. Iar rezultatul perseverentei noastre e o lume mai sigura”, a subliniat el.

SUA pot face fata provocarilor si pe alte fronturi

Rumsfeld a dat asigurari ca, in pofida eforturilor considerabile pe care le presupun razboiul din Irak (unde sunt mobilizati 136.000 de militari americani) si stabilizarea Afganistanului (cu 20.000 de americani participand la misiunea internationala), armata SUA este capabila sa raspunda oricarei provocari si sa isi faca datoria oriunde ar fi nevoie. Rumsfeld a precizat ca majoritatea fortelor din Irak apartin infanteriei americane, in timp ce marina si aviatia sunt mai putin solicitate. „Avem o mare forta (militara) activa, avem numerosi rezervisti (…) si avem aliati”, a declarat liderul de la Pentagon.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă