12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăLista neagra cu firmele care intarzie programele finantate de UE

Lista neagra cu firmele care intarzie programele finantate de UE

Firmele vinovate de intarzierea unor proiecte finantate din fonduri ISPA si PHARE ar putea fi publicate pe o “lista neagra”, a declarat la Targu Mures secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice, Jakab Istvan.
El considera foarte importanta introducerea unui astfel de filtru, pentru ca firmele de consultanta care intocmesc proiecte ce se dovedesc ulterior cu lacune serioase sau companiile care nu respecta termenele de implementare a proiectelor ISPA si PHARE sa nu mai poata indeplini conditiile de eligibilitate pentru alte proiecte.
“Spre exemplu, o firma din Dolj care nu se tine de cuvant cu un proiect de modernizare a unui drum national castiga un proiect si in Moldova. Cred ca trebuie introdus din start un filtru, insa sistemul trebuie foarte bine pus la punct pentru ca altfel ar putea sa ridice semne de intrebare din punctul de vedere al concurentei si al procedurii achizitiilor publice”, a mai spus Jakab.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă