14 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăInternaționalMajoritatea americanilor preferă îmbunătăţirea relaţiilor SUA - Rusia

Majoritatea americanilor preferă îmbunătăţirea relaţiilor SUA – Rusia

Un sondaj recent realizat de Gallop arată că 58% dintre americani preferă relaţii mai bune cu Rusia, în timp ce adepţii unei linii dure, ‘hardliners’, care susţin măsuri diplomatice şi economice dure, sunt în proporţie de 36%.

Totodată, majoritatea americanilor – 75% – consideră că Rusia a intervenit în alegerile prezidenţiale din 2016, în timp ce doar 16% consideră că Moscova nu s-a amestecat în scrutinul prezidenţial american.

Potrivit sondajului de opinie, doar 9% dintre republicani cred că ruşii au intervenit şi au schimbat rezultatul alegerilor, în timp ce majoritatea republicanilor, 58%, consideră că Rusia a intervenit în alegeri însă nu a schimbat rezultatul acestora.

Sper deosebire de aceştia, 78% dintre democraţi consideră că Rusia s-a amestecat în alegeri şi l-a ajutat pe Donald Trump să o învingă pe contracandidata sa democrată Hillary Clinton.

Statele Unite şi Rusia şi-au impus sancţiuni reciproce în timp ce relaţiile bilaterale continuă să se înrăutăţească.

La începutul acestei luni, Departamentul de Stat al SUA a anunţat că Washingtonul va impune noi sancţiuni împotriva Rusiei în jurul datei de 22 august în legătură cu presupusa otrăvire în martie a fostului agent rus Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia în oraşul britanic Salisbury.

Cele mai citite

VIDEO. Real Madrid, campioană pentru a 36-a oară în La Liga

Real Madrid a cucerit titlul în La Liga în mod matematic, după ce a obținut o victorie zdrobitoare împotriva echipei Cadiz, cu scorul de...

Un concert al unei orchestre din Hamburg a fost întrerupt de o mașină de spălat

Incident nefericit la sala de concerte Elbphilharmonie din Hamburg. În timpul unui spectacol în curs de desfășurare al renumitei orchestre de stat a Filarmonicii...

Românii cotizează 35 de ani la pensie și primesc bani mai puțin de 12 ani

România are a treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE, de 76,6 ani, potrivit Eurostat. Țara noastră este urmată în acest clasament doar de...
Ultima oră
Pe aceeași temă