17.3 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăTechKalașnikov pune ținta pe mașinile electrice ale lui Elon Musk

Kalașnikov pune ținta pe mașinile electrice ale lui Elon Musk

Marca rusească, cunoscută cel mai bine pentru arma automată AK-47, a prezentat joi un prototip retro albastru, CV-1, la o expoziţie de armament din Moscova.

Designul a fost inspirat dintr-un model hatchback sovietic dezvoltat în anii 1970, numit „Kombi”, potrivit unui comunicat publicat de Kalaşnikov pe site-ul propriu.

Compania sa holding, Kalaşnikov Concern, a anunţat că a dezvoltat elemente de ultimă generaţie pentru supermaşina electrică, între care un invertor revoluţionar.

Vehiculul are o autonomie de 217 de mile (350 kilometri) cu o singură încărcare.

„Această tehnologie ne va permite să ne aflăm în rândul producătorilor globali de automobile  electrice, cum este Tesla, şi să fim concurentul lor. Am fost inspiraţi de experienţa liderilor de pe piaţa mondială în dezvoltarea conceptului nostru”, a anunţat biroul de presă al Kalaşnikov, citat de RIA Novosti.

Kalaşnikov încearcă de mult să îşi extindă brandul, iar recent a lansat o gamă de îmbrăcăminte şi alte produse civile, de la umbrele la huse pentru telefoanele mobile.

Implicarea în domeniul vehiculelor electrice a fost primită cu reacţii mixte de către ruşi, iar comentariile publicate pe pagina oficială de Facebook a companiei au variat de la ”Cyberpunk” la ”Izh-Zombie”.

„Tancurile voastre sunt extraordinare, dar ar fi fost mai bine să staţi departe de mașini”, a scris un utilizator.

La începutul acestei săptămâni, utilizatorii au ridiculizat noul robot biped al Kalaşnikov. Robotul de culoare aurie, numit „Igorek” pe parcursul etapelor de producţie, a deveni imediat subiectul comentariilor pe reţelele de socializare.

Cele mai citite

Grupul România Liberă se alătură boicotului împotriva ”Clubului de Presă”

Recent, Grupul România Liberă, care cuprinde atât ziarul România Liberă cât și Academia Cațavencu, a decis să se distanțeze de controversatul ”Club de Presă”...

Mesajul de Paști al Patriarhului Daniel: ,,Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei”

Patriarhul Daniel a transmis credincioșilor un mesaj cu ocazia Sfintelor Paști: „Învierea din morţi a Domnului Iisus Hristos cel Răstignit este adevărul central al Sfintei...

Rezervele valutare ale BNR, în scădere

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) totalizau 62,511 miliarde de euro la data de 30 aprilie 2024, în scădere cu 2,7% comparativ...
Ultima oră
Pe aceeași temă