13.9 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăPoliticăClaudiu Manda, despre trecerea în rezervă a generalului SRI Dumbravă: Un lucru...

Claudiu Manda, despre trecerea în rezervă a generalului SRI Dumbravă: Un lucru bun și un pas înainte

„Cred că este un lucru bun şi un pas înainte”, a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele Comisiei de control SRI, senatorul PSD Claudiu Manda.

Dumitru Dumbravă a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi în 1996, a fost admis în magistratură şi, ulterior, a lucrat în cadrul Serviciului Român de Informaţii. În 2014, a fost promovat la gradul de general de brigadă. a fost sef al directiei juridice din SRI pănă în 2016, când a fost numit secretar general al serviciului. Generalul a devenit cunoscut după ce a declarat că Serviciul Român de Informaţii urmăreşte finalizarea dosarelor în instanţă, caracterizând justiţia drept un „câmp tactic”.

Comisia SRI a decis, în noiembrie 2017, cu 5 voturi „pentru” şi 3 voturi „împotrivă”, să solicite demisia generalului Dumitru Dumbravă din funcţia de secretar general al SRI.

SRI a transmis, luni, că dialogul dintre instituţie şi Comisia de control nu se va mai realiza prin Secretariatul General, condus de Dumitru Dumbravă, ci exclusiv prin cabinetului directorului. Totodată, Serviciul a cerut Comisiei parlamentare să nu implice SRI în jocuri politice.

Membrii Comisiei parlamentare de control al SRI au discutat, marţi, despre posibilitatea de a solicita generalului Dumitru Dumbravă demisia din funcţia de secretar general al Serviciului Român de Informaţii la cinci zile după ce generalul a fost audiat în cadrul comisiei.

Cele mai citite

Tarife pe litoral de 1 Mai. A înlemnit când i-a venit nota de plată pentru 4 sucuri și mâncare

Turiștii plecați pe litoralul românesc în aceste zile de vacanță au parte de surprize neplăcute, mai ales când le vine nota de plată. Mulți...

Rezervele valutare ale BNR, în scădere

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) totalizau 62,511 miliarde de euro la data de 30 aprilie 2024, în scădere cu 2,7% comparativ...

Revolut Travel Report: Ce recorduri în materie de turism se vor depăși anul acesta?

Revolut, banca digitală cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane în România, a întrebat 15.000 de respondenți...
Ultima oră
Pe aceeași temă