13.4 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăEconomieFoto interviuVita de Vie vrea sa-i sensibilizeze pe romani

Vita de Vie vrea sa-i sensibilizeze pe romani

In fiecare an, in Romania, sub coordonarea Ministerului Sanatatii, se realizeaza campania nationala impotriva discriminarii si stigmatizarii persoanelor cu HIV/SIDA, sub sloganul „Deschide-ti inima”. In cadrul acestui eveniment, in luna mai au fost organizate sase concerte, in sase orase: Oradea, Lugoj, Medgidia, Iasi, Giurgiu, care au avut cap de afis formatia Vita de Vie, ultimul spectacol urmand sa aiba loc duminica, de la ora 19.30, in parcul Herastrau, la pavilionul H. In deschidere vor canta Endless Zone, Phonopia si B-Ton.
Vita de Vie este o formatie profesionista care prefera sa lucreze trei ani pentru un album decat sa apara cu un material slab, o trupa care nu suporta playback-ul si pe cei care il practica. Membrii trupei sunt adeptii cantarilor live, ei luand pozitie, ori de cate ori au ocazia, impotriva playback-ului. Mai mult, in urma cu cativa ani, au compus o piesa, „Vinolamine”, in care erau ironizate trupele care practica playback-ul in mod constant. Componentii trupei se implica tot mai mult in viata sociala, pe langa concertele caritabile si lupta impotriva playback-ului, ei organizeaza, o data pe an, VDV Camp, o saptamana de distractie in compania tinerilor, cu muzica buna, libertate, expeditii si aventura in cele mai frumoase locuri din tara. Cea de-a treia editie a VDV Camp se va desfasura in perioada: 7-11 august, la Sulina, tabara de elevi. Excursia costa 250 RON, bani care pot fi platiti si in rate, si include cazarea, tricoul personalizat (editie speciala), expeditie de o zi in inima Deltei, bauturile pentru petreceri etc.
VDV Camp a aparut ca locul de intalnire al grupului Vita de Vie, al unor prieteni care se stiau de mult timp, dar nu reusisera niciodata sa fie in acelasi loc, prieteni ai formatiei, care de-a lungul timpului au calatorit prin tara la concerte. Prima intalnire a avut loc la Zizin, timp de trei zile, si a fost un inceput frumos. A continuat anul urmator prin aducerea impreuna a prietenilor noi si a celor vechi, o tentativa de sarbatorire a noua ani de Vita de Vie, timp de patru zile, in cea mai mare pensiune din tara. VDV Camp vine acum cu o noua provocare si o premiera. „Cautam intotdeauna un refugiu, ne cautam pe noi, cautam Eden, cautam lumina pentru ochi. Desi uneori nu realizam ca tot ce ne dorim este mai aproape decat ne-am astepta. Hai sa incepem cu propria noastra casa. Hai sa vizitam ce avem mai bun si mai pretios, cat timp mai avem o sansa”, spun cei de la Vita de Vie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă