19.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialRadoi a recunoscut, Piturca l-a iertat!

Radoi a recunoscut, Piturca l-a iertat!

Mirel Radoi a recunoscut, in cadrul unei conferinte de presa organizate impreuna cu Victor Piturca, cu ocazia reunirii echipei nationale, ca in luna iunie a anului trecut a parasit fara permisiunea selectionerului cantonamentul primei reprezentative. “Recunosc acum: nu am avut voie sa plec. Dar poate n-a fost aceasta cea mai mare greseala a mea, ci faptul ca nu mi-am recunoscut greseala mai devreme. Atunci insa am plecat pentru a merge la medic. Nu am plecat la discoteca. E greu sa recunosti. Dar daca am gresit, trebuia sa o fac. Un om cu personalitate asa trebuie sa procedeze. De acum incolo va trebui sa recastig increderea selectionerului si locul in primul unsprezece al nationalei”, a explicat Radoi la prima sa convocare dupa opt luni. Jucatorul stelist a mentionat ca s-a temut ca nu va mai fi convocat la nationala cat timp selectioner este Victor Piturca. “Stiam ca nu era asa cum spusesem eu si era normal sa-mi fie teama. Mai ales ca il cunosteam pe domnul Piturca si stiam ca nu voi fi chemat decat atunci cand imi voi recunoaste greseala”, a precizat Radoi, adaugand ca s-a reacomodat destul de repede cu treningul echipei nationale.
Victor Piturca a afirmat, in cadrul conferintei organizate la Centrul National Academia de Fotbal Mogosoaia, ca presa a transformat incidentul cu Radoi intr-un conflict. “L-am adus aici pe Radoi pentru a nu lasa neterminat asa-zisul conflict. Pe care voi l-ati transformat in conflict. Pentru ca eu n-am avut un conflict cu Radoi. Nu aveam de ce. A fost o greseala din partea lui. Pacat ca a continuat, pentru ca se termina de atunci aceasta chestiune daca nu erau acele declaratii. Dar si el a fost influentat de unul sau de altul”, a spus Piturca. Motivul pentru care Radoi a mintit spunand ca a avut permisiunea sa plece din cantonamentul echipei nationale este, in opinia selectionerului, legat de teama jucatorului de consecintele faptelor sale: “Frica de a nu fi suspendat l-a facut sa spuna ca i-as fi dat eu drumul. Dar nu a fost deloc asa”.
Selectionerul primei reprezentative a mentionat ca s-a simtit “tradat” de faptul ca tocmai unul dintre “copiii” sai a fugit din cantonamentul echipei nationale. “Era ultimul la care ma asteptam la asa ceva, bineinteles. A fost unul dintre copiii mei de suflet. Intr-un fel m-am simtit tradat. Eu l-am adus la Steaua, am muncit impreuna cinci ani… dar asta e viata. Eu am trecut prin multe si ma astept la orice. Sunt multi jucatori, multe caractere, sunt foarte tineri, toata lumea e la picioarele lor cand au rezultate… Cert e ca imi place cum gandeste acum, ca a recunoscut”, a declarat antrenorul echipei nationale.
Victor Piturca a explicat ca nu a dorit sa-l dea exemplu pe Radoi celorlalti jucatori prin neconvocarea lui la prima reprezentativa. “Nu am vrut asta neaparat. Insa el a parasit cantonamentul fara sa i se permita si dupa aceea a continuat. Lucrurile erau simple: a plecat, isi primea pedeapsa si se termina de atunci. Dar asa a fost sa fie. In acest moment totul este incheiat pentru mine”, a spus Piturca.
Selectionerul Victor Piturca nu l-a mai convocat la prima reprezentativa pe Mirel Radoi, dupa ce jucatorul stelist a parasit cantonamentul tricolorilor inaintea partidei cu Olanda din preliminariile CM-2006. Radoi, care a invocat atunci o accidentare, a sustinut pana acum ca a avut acceptul selectionerului pentru a parasi cantonamentul, desi Piturca a negat tot timpul acest lucru.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă comentează declarația lui Ciolacu. Premierul a susținut că Buzăul nu este în Moldova

La sediul Biroului Electoral Municipal, Nicolae Ciucă a fost întrebat despre comentariile premierului Marcel Ciolacu privind locația Buzăului și aluzia sa la un posibil...

Serviciile secrete americane au tras concluzia în cazul Alexei Navalnîi

Serviciile secrete americane au stabilit că președintele rus Vladimir Putin probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziție Alexei Navalnîi, scrie Reuters. Navalnîi a murit...

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a folosit bancnote false de 200 de euro în săli de jocuri electronice 

După ce un tânăr în vârstă de 27 de ani ar fi folosit bani falși (n.r. bancnote de 200 euro) pentru a se juca...
Ultima oră
Pe aceeași temă