16.3 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialPolitistii pregatesc mitinguri de strada

Politistii pregatesc mitinguri de strada

Nemultumiti de suspendarea unor drepturi cum ar fi prima de vacanta si sporul de fidelitate, reprezentantii Sindicatului National al Politistilor au anuntat ca dupa data de 15 octombrie a.c. vor recurge la actiuni de protest (mitinguri si pichetari).

Pentru anul in curs, in bugetul Ministerului Administratiei si Internelor nu au fost prevazute sumele necesare pentru acordarea primelor de vacanta si a sporurilor de fidelitate, acestea fiind suspendate prin ordonante de urgenta. Reprezentantii organizatiilor politistilor au solicitat in instanta, inca de la inceputul acestui an, recuperarea drepturilor salariale, insa procesele sunt in faza de recurs. Marin Gruia, vicepresedintele sindicatului, a declarat ca "drepturile la prime si sporuri le-au fost suspendate si nu anulate si deci vor trebui acordate retroactiv, iar daca reprezentantii Guvernului nu vor accepta negocieri, politistii vor declansa conflictul de munca cu sprijinul Eurocoop -Confederatia Sindicatelor Politistilor din Europa (organizatie a politistilor din 21 de tari cu 650 mii membri)”.
Sindicatul National al Politistilor reprezinta interesele a peste 30 mii de politisti si personal contractual din MAI, fiind reprezentativa la nivel national pentru Politia Romana, Politia de Frontiera Romana si Inspectoratul National pentru Evidenta Populatiei, efectivele acestor structuri reprezentand peste 80% din unitatile MAI unde se aplica Statutul politistului.

Cele mai citite

Consiliul de Securitate al ONU se reunește de urgență pentru a discuta escaladarea conflictului în Orientul Mijlociu

Consiliul de Securitate al ONU va organiza miercuri o ședință de urgență pentru a aborda creșterea tensiunilor în Orientul Mijlociu, a anunțat președinția elvețiană...

România este pe primul loc în topul celor mai scumpe piețe de energie din UE

România și Ungaria au fost principalii exportatori de energie către Ucraina, grav afectată de bombardamentele rusești Suntem pe primul loc, în ceea ce privește cel...

CFR Cluj, aproape de un transfer important! Un internațional român e gata să semneze cu echipa lui Dan Petrescu

CFR Cluj este foarte aproape de a-l aduce în echipă pe Alex Dobre, un atacant de 26 de ani care a jucat în trecut...
Ultima oră
Pe aceeași temă