12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024

Breviar

UNPR propune modificarea Legii patronatelor

Uniunea Nationala a Patronatului Roman, condusa de Marian Milut, apropiat al fostului presedinte Emil Constantinescu, a propus ieri modificarea legii patronatelor si a legii Consiliului Economic si Social. Concret, UNPR cere schimbarea criteriilor de desemnare a presedintilor de patronate. Astfel, sefii de patronate trebuie sa fie patronii unor firme cu o cifra de afaceri de minimum 10 milioane de euro anual si sa aiba in subordine cel putin 1.000 de angajati. De asemenea, UNPR propune ca patronatele sa isi obtina reprezentativitatea nu numai prin existenta unui numar de membri in tara, dar si prin dovada recunoasterii lor la nivel international. Mai mult, UNPR sustine introducerea unor clauze clare, care sa nu mai permita pastrarea in functii de conducerea patronatelor a unor persoane care au datorii la stat sau care se afla sub urmarire penala. "Integrarea in UE depinde in mare parte de stabilitatea mediului de afaceri din Romania. UNPR sustine initiativa patronatelor in plan economic pentru demersurile de integrare a tarii noastre. De aceea cred ca este absolut necesara introducerea unor criterii drastice pentru desemnarea conducerii patronatelor”, a declarat Milut.

Licentele pentru frecventele neutilizate, anulate

Posesorii de licente in banda de 3410-3600 MHz care nu au respectat conditiile din licenta vor trebui sa o elibereze pentru a permite introducerea tehnologiei WiMax, a declarat Catalin Marinescu, presedinte la Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI), administratorul spectrului de frecvente. Institutia va introduce un standard care sa permita utilizarea WiMax si pentru cei care si-au indeplinit obligatiile din licenta. "IGCTI reevalueaza licentele din aceasta banda, astfel ca pana in primavara anului viitor sa putem avea o analiza completa, a mai precizat Marinescu. Cei care au dovedit utilizarea eficienta a spectrului de frecvente radio vor avea incluse in licenta standarde care sa permita introducerea de noi tehnologii”. Procesul de reevaluare se va desfasura pe parcursul a sase luni din momentul in care decizia semnata de presedintele IGCTI va fi publicata in Monitorul Oficial. WiMax este o tehnologie wireless bazata, in prezent, pe standardul 802.16d, ce permite conexiuni de la distanta in banda larga (broadband). Noua tehnologie poate fi folosita pentru un numar insemnat de aplicatii, cum ar fi conectivitate de mare viteza pentru business, ea fiind privita acum ca o succesoare a tehnologiei 3G.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă