12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialCJ Caras-Severin a stabilit indemnizatiile Salvamont

CJ Caras-Severin a stabilit indemnizatiile Salvamont

Situatia juridica a serviciului Salvamont din Caras-Severin, care a fost una incerta pana acum, a fost rezolvata in sfarsit de Consiliul Judetean. Nimeni nu stia cu precizie de cine apartine acest serviciu, ce face si mai ales, cine se ocupa de problemele administrative inerente unei asemenea activitati.
In ultima sedinta, consilierii judeteni au luat in discutie si au aprobat unele acte care fac lumina in aceasta activitate. Astfel, salvamontistii pot beneficia de o indemnizatie de pericol si de una de hrana atat timp cat sunt in misiune. Pe raza judetului, indemnizatia de hrana va fi 26 de lei noi, iar in afara acestuia, suma urca la 37,5 lei de persoana.
De asemenea, si sporul pentru pericol se acorda pe mai multe grade. Astfel, iarna, pentru accidentele pe partiile de schi, un salvamontist va primi 15 lei pe zi, pentru cautarea ratacitilor in masiv – 25 de lei, iar in zonele alpine cu grad mare de dificultate – 30 de lei pe zi.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă