14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăInternaționalMike Pompeo cere aplicarea cât mai strictă a sancțiunilor împotriva Coreei de...

Mike Pompeo cere aplicarea cât mai strictă a sancțiunilor împotriva Coreei de Nord

El a apreciat că membrii Consiliului de Securitate al ONU ar trebui să „dea exemplu” şi a denunţat încălcările limitelor impuse Phenianului pentru importurile de petrol şi cărbune, exprimându-şi îngrijorarea cu privire la informaţiile potrivit cărora unele ţări, „inclusiv din cadrul Consiliului de Securitate”, continuă să primească noi lucrători nord-coreeni, în pofida rezoluţiilor ONU.

Secretarul de stat american a prezidat joi o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU privind Coreea de Nord, unde a lansat un nou apel comunităţii internaţionale să menţină presiunea asupra Phenianului, notează AFP.

Punerea în aplicare a sancţiunilor împotriva Coreei de Nord trebuie să continue, dar nu trebuie să fie „un scop în sine”, a declarat, de asemenea, în cadrul Consiliului de Securitate al ONU, ministrul de externe chinez Wang Yi.

Răspunzând Statelor Unite, care critică încălcări ale rezoluţiilor ONU în dosarul nuclear nord-coreean, responsabilul chinez a apreciat că „aplicarea sancţiunilor şi promovarea unei soluţii politice sunt la fel de importante şi trebuie să avanseze în paralel, nu în mod parţial sau selectiv”.

Reluând o cerere a Phenianului, şeful diplomaţiei chineze a pledat de asemenea pentru o declaraţie de încetare a războiului din Coreea, care s-a încheiat în 1953 numai cu un armistiţiu, apreciind că aceasta ar ajuta „la construirea încrederii şi facilitarea denuclearizării” Coreei de Nord.

Cele mai citite

VIDEO. Ciolacu, despre plata pensiilor înainte de Paște

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că plata pensiilor înainte de Paşte este "în grafic"."Încep cu anunţul că suntem în grafic, astfel încât pensiile să...

Cutremur în Serbia, la granița cu România

Un cutremur cu magnitudinea 4,4 s-a produs în această dimineaţă, la ora locală 8:42, în Serbia, la graniţa cu România, potrivit informaţiilor publicate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă