21.6 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialMiliarde cheltuite pe procese pentru recuperarea datoriilor din Valea Jiului

Miliarde cheltuite pe procese pentru recuperarea datoriilor din Valea Jiului

Regia Autonoma a Apei Valea Jiului (RAAVJ), cu sediul in municipiul Petrosani (judetul Hunedoara), a cheltuit cateva miliarde de lei pentru recuperarea creantelor de la populatie. Banii s-au dus pe demararea actiunilor in instanta indreptate impotriva rau-platnicilor, in cazul carora orice incercare de incasare a facturilor a dat gres.
Directorul regiei, Gheorghe Cioara, a declarat ca pe rolul instantelor de judecata sunt 5.500 de procese, toate avand ca scop recuperarea creantelor de la datornici. “Inainte de actionarea in Justitie a consumatorilor rau-platnici, acestia au fost contactati pentru a-si achita datoriile sau pentru a incheia angajamente de plata”, a spus acesta.
Cheltuielile in instanta sunt considerabile. Astfel, pentru fiecare dosar in parte, RAAVJ trebuie sa achite o taxa de 500.000 de lei, la care se adauga taxa de timbru, suma totala platita in acest caz fiind de circa 3 miliarde lei. La ora actuala, regia are de recuperat peste 20 de miliarde lei, ponderea datoriilor apartinand consumatorilor casnici, cu peste 14 miliarde lei.
Totodata, RAAVJ a apelat si la “recuperatori”, incheind mai multe contracte de cesiune de creante cu SC “Scandinavia Trading” SRL, firma care a castigat licitatia organizata de conducerea regiei. “Intr-o prima etapa, s-au incheiat 118 contracte de cesiune de creante, in valoare totala de 2,6 miliarde lei, din care 107 contracte pentru debitori persoane fizice si 11 contracte pentru debitori persoane juridice”, a adaugat directorul Cioara.
Sumele restante pe care le-a primit firma de recuperare provin din perioada 1997 – 2000 si nu au putut fi incasate de angajatii RAAVJ prin nici o metoda.

Cele mai citite

Premierul spaniol Pedro Sanchez nu demisionează

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunțat că nu demisionează din funcția de premier. Anunțul vine după o pauză de câteva zile. Prim-ministrul spaniol Pedro...

Guvernul începe să strângă cureaua. Majorările salariale și ale pensiilor, greu de îndeplinit

Guvernul a promis majorări de salarii și pensii, iar acum ministrul finanțelor, Marcel Boloș, trage un semnal de alarmă că nu mai sunt bani...

Sfânta Lumină va fi adusă, sâmbătă seara, de la Ierusalim

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, sâmbătă seara, de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va...
Ultima oră
Pe aceeași temă