13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialConcert Madrigal la Scoala Europeana

Concert Madrigal la Scoala Europeana

Reluand o buna traditie a invatamantului antebelic, Scoala Europeana Bucuresti (SEB) include in programul saptamanal cel putin o actiune extrascolara cu rol educativ, denumita “festivitate de sfarsit de zi”.
Aceste actiuni au ca invitati personalitati marcante din diverse domenii de activitate si sunt reali-zate ca serbari la care cei mici participa din plin. O astfel de festivitate a avut loc joi seara de la ora 18, invitatii SEB fiind Corul Madrigal si maestrul Marin Constantin. Cu acest prilej, a fost inaugurata sala multifunctionala si de festivitati a scolii, un spatiu modern si primitor unde se pot organiza tot felul de activitati, de la miniconcursuri sportive pana la spectacole.
In programul serii, Corul Madrigal a prezentat un concert alcatuit dintr-o selectie de piese renascentiste, bizantine si romanesti, sub conducerea tinerei Anna Szabo, doctorand la Catedra de Dirijorat a Universitatii Nationale de Muzica, maestrul Marin Constantin alegand de aceasta data locul de spectator. Frumusetea muzicii, arta interpretativa, costumele si tinuta artistilor au produs o puternica impresie asupra copiilor, elevi ai claselor I-V (deocamdata singurele care exista la SEB). Ei au ascultat in liniste si au aplaudat din toata inima, oferindu-le, la sfarsit, trandafiri oaspetilor.
Concertul a fost deschis de o scurta prezentare a istoriei muzicii, facuta cu talent de patru scolari in costume de spectacol.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă