Pasionații de muzică își doresc să obțină mereu cele mai bune efecte și cea mai bună calitate a sunetului. Pentru ca acest lucru să se întâmple, este necesară achiziționarea unui astfel de sistem de sonorizare care să întrunescă și cele mai înalte exigențe. Având în vedere rolul major pe care îl au boxele în cadrul unui eveniment, alegerea lor ar trebui privită ca pe o investiție pe termen lung, nu ca pe o cheltuială. Cei mai mulți utilizatori știu că ar trebui să aleagă echipamentele de sonorizare în funcție de tipul sursei – consolă DJ, claviatură, chitară, microfon, dar și de numărul de semnale audio care trebuie amplificate.
Așadar, dacă te afli în căutarea unor boxe eficiente și nu știi exact ce ai putea alege pentru că nu deții suficiente informații tehnice, ai nimerit fix unde trebuie. Articolul de față își propune să te ajute să înțelegi principalele diferențe între boxele active și cele pasive.
Ce avantaje oferă utilizarea boxelor active
În primul rând, boxele active sunt foarte ușor de utilizat și nu necesită cine știe ce cunoștințe tehnice sau experiență în domeniu. În al doilea rând, sunetul poate fi modelat în partea din spate a difuzorului în cazul în care dorești să faci ajustări, astfel nu va fi nevoie de un inginer de sunet. În general, sistemele de boxe active pot fi alimentate de la baterie, transformându-le într-o soluție portabilă de excepție.
O altă caracteristică specifică acestor tipuri de boxe se referă la configurația lor –având încorporată stația de amplificare, nu are nevoie de anumite reglaje.
Așa că nu îți mai rămâne decât să conectezi difuzoarele la o sursă de energie și să le cuplezi la un semnal audio ce poate fi un microfon, o chitară sau chiar un MP3 player.
Așadar, achiziționând un set de boxe audio active, vei putea beneficia de o mulțime de funcționalități. Practic, nu mai ai nevoie de nimic altceva pentru a organiza o seară de karaoke de neuitat.
Ce avantaje asigură utilizarea boxelor pasive
Utilizarea unui sistem de boxe pasive implică ceva mai multe cunoștințe tehnice spre deosebire de boxele profesionale active. Așadar, nu ar trebui să fii străin de parametrii acestor sisteme – cum ar fi: setările de putere și de impedanță.
Spre deosebire de sistemele de boxe active, cele pasive nu sunt prevăzute cu stație de amplificare încorporată, așadar vor avea nevoie de un amplificator separat. Procesul de mentenanță este mult mai ușor de realizat, așadar dacă unul dintre difuzoare sau amplificatorul se strică le poți trimite în service și le poți înlocui cu ușurință.
Sound Stil. Acuratețea și fidelitatea sunetului
Înființată în anul 2001 din dorința de a pune la dispoziție artiștilor cele mai înalte tehnologii de redare a sunetului și o gamă variată de sisteme audio, instrumente muzicale, compania Sound Stil și-a construit un renume datorită produselor care asigură performanțe ridicate în ceea ce privește calitatea sunetului. Firma asigură servicii de montaj și asistentă profesională la cerere în diverse locații (cluburi, cafenele, săli de evenimente etc). Din portofoliul produselor oferite de companie fac parte branduri celebre ca: Phonic, MAG, Neutrik, Rean, McCauley, Ashley, Klotz, Warvick, Framus, D’addario, Promark, Planet Waves, Evans, Soundstil, Sunlite, LumiDesk, Eurolite, X-Craft, Alustage, Show, Amati, Yamaha.