Majestatea Sa Regele Mihai I, impreuna cu Majestatea Sa Regina Ana a Romaniei au vizitat ieri podgoria Murfatlar. Cu aceasta ocazie, Majestatea Sa a conferit societatii Murfatlar Romania diploma de reinnoire a calitatii de „Furnizor al Casei Majestatii Sale Regele Mihai I”.
Cosmin Popescu, administratorul societatii Murfatlar Romania, a declarat, in cadrul unei scurte ceremonii, ca momentul vizitei este unul deosebit, fiind chiar la sfarsitul campaniei de recoltare, cu rezultate foarte bune pentru companie. „Producem toate tipurile de vin, vinuri pe care in ultimii trei ani am avut placerea sa le furnizam Casei Regale a Romaniei. In speranta ca aceste vinuri au fost apreciate in aceasta perioada, adresam Majestatii Sale doleanta noastra de ne reinnoi titlul de furnizor al Casei Regale, un titlul care pentru noi inseamna o recunoastere a calitatii si eforturilor depuse pentru obtinerea celor mai bune vinuri”, a declarat acesta. La randul sau, Mihai I le-a multumit reprezentantilor companiei, dupa care a vizitat pivnita, unde a putut observa drumul vinului, de la bobul de strugure pana la produsul final.
Reluarea unei traditii dupa mai bine de jumatate de veac, conferind societatii Murfatlar Romania in anul 2003 calitatea de furnizor al Casei Majestatii Regele Mihai I si reinnoirea acestei calitati in 2006 obliga compania sa se mentina la inaltimea asteptarilor.
24.000 tone de vin
„Compania Murfatlar opereaza peste 3.000 de hectare de vie. Productia din aceasta toamna a depasit 24.000 de tone, iar vinurile care se vor obtine vor fi dintre cele mai bune. Ne numaram printre cei mai mari investitori din industria de profil, cu investitii care ne-au permis in ultimii ani o dublare a capacitatii de productie si in prezent putem procesa peste 1.100 tone de struguri pe zi”, a afirmat Cosmin Popescu. Lider incontestabil pe piata romaneasca de vinuri, Murfatlar garanteaza o calitate excelenta a produselor sale si gratie importantelor investitii ce se fac an de an, care vizeaza alinierea la standardele europene. Tehnologia folosita este adaptata fiecarui soi de vin. Momentul recoltarii strugurilor este stabilit stiintific in functie de tipul de vin ce se doreste a fi obtinut, iar perioada de recoltare permite producerea in mod natural a intregii game de vinuri, de la cele albe la rosii, de la seci la dulci.