25.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăInternaționalWolfgang Schaeuble despre mandatul Angelei Merkel: "Totul are un sfârşit"

Wolfgang Schaeuble despre mandatul Angelei Merkel: “Totul are un sfârşit”

În interviul pentru cotidianul italian, Schaeuble, parlamentar din 1972 şi în prezent preşedintele Bundestag, a declarat că este puţin probabil ca Merkel să facă un pas înapoi înainte de încheierea mandatului său în 2021, dar că ea este cunoscută pentru faptul că “îşi menţine opţiunile deschise”.

“Mai devreme sau mai târziu problema succesiunii va apărea”, a spus Schaeuble, fără îndoială cunoscut cel mai bine pentru rolul său de ministru intransigent al finanţelor în timpul crizei datoriei greceşti. “Stilul Angelei Merkel – şi chiar ea a spus acest lucru – este de a lua decizii pe cât de târziu este posibil. Ea menţine multe opţiuni deschise”, şi-a exprimat convingerea Wolfgang Schaeuble.

În acest context, el s-a referit la o experienţă din copilărie des citată de Angela Merkel, conform căreia ea a aşteptat pe trambulină până la ultimul moment înainte de a se scufunda în bazinul de înot. “Însă ea a sărit, atunci când s-a simţit pregătită. Ea nu va lua o decizie înainte să fie nevoie”, a punctat Schaeuble.

Cele mai citite

Armata israeliană a început evacuarea civililor din Rafah, înaintea unei posibile ofensive

Armata israeliană a început evacuarea civililor din orașul Rafah, aflat în sudul Fâșiei Gaza, aparent în cadrul pregătirilor pentru o operațiune militară în această...

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...
Ultima oră
Pe aceeași temă