13.9 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialPensionarii din Galati au manifestat din nou

Pensionarii din Galati au manifestat din nou

Dupa ce in urma cu o saptamana au fost primiti de ministrul Muncii si Solidaritatii Sociale, Gheorghe Barbu, iar discutiile purtate cu ministrul s-au dovedit inutile, peste 150 de pensionari din Galati si-au reluat de ieri protestele in fata Palatului Prefecturii.

Mai vehementi decat siderurgistii

De aceasta data, pensionarii nu au avut o autorizatie pentru organizarea propriului miting ci au aderat la actiunile Cartelului Alfa, care de ieri picheteaza prefecturile din intreaga tara, protestand fata de politica guvernului in ceea ce priveste preturile gazelor naturale si energiei electrice. Pensionarii au fost mai numerosi si chiar mai vehementi decat reprezentantii sindicatelor galatene componente ale Cartelului Alfa, respectiv federatia sindicatelor de la combinatul siderurgic Mittal Steel, FSS Metarom, Sindicatul Otelarilor din combinat si Sindicatul Pescarilor Profesionisti din Galati. Nemultumiti pentru ca in urma protestelor din 24 februarie si 6 martie reprezentantii lor au fost primiti de ministrul Gheorghe Barbu si presedintele CNPAS Mihai Seitan, dar intalnirea s-a soldat cu raspunsuri formale la toate revendicarile lor, pensionarii au scandat „Jos Barbu!”. Protestatarii au discutat cu prefectul Galati, Mihai Capra, caruia i-au facut cunoscute revendicarile lor.
Daca ministrul Barbu nu le-a oferit nici macar sperante de rezolvare a vreunei revendicari, prefectul Mihai Capra si primarul Galatiului, Dumitru Nicolae, incearca sa rezolve cate ceva pentru pensionari. Prefectul le-a comunicat pensionarilor ca, in urma discutiilor purtate cu primarul Galatiului, ii va sprijini sa beneficieze de un spatiu in care sa isi desfasoare activitatea imediat dupa ce asociatia pe care intentioneaza sa o infiinteze va avea personalitate juridica si ca vor fi ajutati sa obtina fara probleme adeverintele de venit de la agentii economici, pentru recalcularea corecta a pensiilor. De asemenea, prefectul Mihai Capra a mai convenit cu primarul Dumitru Nicolae identificarea unor solutii pentru acordarea de facilitati fiscale la plata taxelor si impozitelor locale pentru pensionarii cu venituri mici si gratuitate pe transportul in comun si pentru pensionarii in varsta de pana la 65 de ani.

Pensionarii din Galati ameninta Palatul Victoria

Dar pentru ca principalele lor revendicari vizeaza faptul ca pensiile sunt prea mici in raport cu costurile traiului de fiecare zi, pensionarii sunt decisi sa isi continue protestele alaturi de reprezentantii Cartel Alfa si in zilele urmatoare. Ei ameninta ca, daca nu se va gasi o solutie pentru problemele lor, urmatorul pas va fi deplasarea lor la Bucuresti pentru a protesta in fata Palatului Victoria.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă