11.4 C
București
joi, 24 octombrie 2024
AcasăSpecialDerby adevarat

Derby adevarat

Cand Steaua conducea cu 2-0 si rata ocazie dupa ocazie, transformand Dinamo intr-un sparring-partner, putini mai credeau in revenirea celor din Stefan cel Mare. Numai ca legea fotbalului nu iarta pe nimeni si cei care au anticipat ca se va termina egal s-ar fi imbogatit daca jucau la casele de pariuri.

Un meci in doua „acte”

Pentru cei care au vazut numai primele 35 de minute ale jocului, rezultatul final este unul uimitor, Steaua jucand in acea perioada ca o mare echipa. Altii insa au vazut doar ultimele 55 de minute si, la randul lor, au fost si ei uimiti ca Dinamo nu a castigat la pas… Ce s-a intamplat de am avut aceasta oscilatie incredibila e greu de spus. A „cazut” Steaua dupa o jumatate de ora de joc… si-a revenit Dinamo „din pumni”, a gresit Protasov, a „mutat” genial Andone?
Explicatiile vin cate putin din fiecare fraza de mai sus. Steaua a cazut fizic dupa ce aproape intreaga prima repriza a alergat intr-un ritm naucitor. La randul lor, cei de la Dinamo au pastrat cadenta intr-un ritm uniform, iar la 0-2 au avut o zvacnire de orgoliu concretizata printr-un pressing nimicitor, o sufocare a adversarului care a schimbat imediat raportul de forte din teren.

Oleg Protasov a mai „comis-o” o data

Ajungem si la antrenori. O data in plus, Oleg Protasov se arata a fi stangaci in ceea ce priveste tactica de joc si schimbarile pe care le face. Ne amintim acum doar de „episoadele” cu Steaua din Supercupa si cu Rosenborg in cele doua manse pentru a alatura si jocul cu Dinamo nereusitelor sale de ordin tactic. Desi avea 2-1 si, in mod normal, ar fi trebuit sa conserve un avantaj din ce in ce mai fragil, Protasov nu a intarit nici linia defensiva, nici pe cea mediana, care faceau fata cu greu atacurilor dinamoviste, ci a introdus doi atacanti, pe Oprita Ð care nu isi mai revine dupa indelungata perioada de inactivitate Ð si pe Andrei Cristea, tanarul care n-a „dansat” decat in meciul cu Valencia din februarie, dupa care s-a pierdut total. De partea cealalta, Ioan Andone a facut exact ceea ce trebuia in situatia data, adica a fortat atacul pentru a egala introducand doua varfuri. Iar Baltoi a fost mutarea castigatoare!

A fost un meci frumos

Dincolo de greseli sau realizari personale Ð degeaba vorbim de erorile lui Protasov daca nu amintim si de gafa incredibila a cuplului Hamutovski/Dorin Goian de la golul egalizator al lui Dinamo sau de prestatia visatoare a lui Moti de la reusita lui Dica -, ramane o prestatie convingatoare a celor doua eterne rivale. Steaua si Dinamo au oferit un spectacol de buna calitate, care a justificat rezultatele excelente realizate de cele doua in Cupa UEFA. Daca vor reusi ca in competitiile continentale sa evite erorile din disputa directa de duminica seara, atunci sunt sanse ca cele doua formatii sa continue seria rezultatelor bune in Europa.

Bogdan Costea
Bogdan Costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Basarabeni în România, „fantome” pe hârtie

În județul Iași, aproximativ 70.000 de persoane din Republica Moldova au obținut pașapoarte românești, cu domicilii fictive Republica Moldova se confruntă cu dezbateri intense cu...

Acord între România și Serbia pentru înființarea unor institute culturale

Executivul a aprobat, miercuri, prin memorandum, începerea negocierilor pentru un acord între Guvernul de la Bucureşti şi cel de la Belgrad în vederea înfiinţării...

Rezultate Liga Campionilor: FC Barcelona-Bayern Munchen 4-1/Manchester City- Sparta Praga 5-0

FC Barcelona a învins-o pe Bayern Munchen cu 4-1, miercuri seara, pe teren propriu, într-un meci din etapa a treia a Ligii Campionilor la...
Ultima oră
Pe aceeași temă