13.9 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialOtelul are instalatie de supraveghere video

Otelul are instalatie de supraveghere video

Cu un an inainte ca aceasta conditie sa fie impusa tuturor divizionarelor, Otelul Galati si-a dotat stadionul cu sistem de supraveghere video a tribunelor, instalatia importata din Marea Britanie fiind unica in tara.

Spre standarde europene

Odata cu debutul returului, clubul de fotbal Otelul Galati a revenit acasa, pe stadionul Otelul, care in ultimul an si jumatate nu a putut fi folosit pentru ca au fost realizate mai multe lucrari de modernizare. La stadion au fost efectuate investitii de peste 500.000 de euro. A fost plantat un nou gazon, cu instalatie subterana de irigare, cu duze translabile, loje acoperite „VIP”, sonorizare dolby, bar si multe alte utilitati. In septembrie, senior-managerul Mittal Steel Galati, Ionel Bors, ne declara ca in acest sezon Otelul va beneficia de o finantare de pana la 3 milioane de euro si aceasta promisiune a fost indeplinita, pe langa modernizarile de la stadion, clubul nemaiconfruntandu-se cu probleme financiare. Patronii anglo-indieni de la Mittal Steel promit ca vor continua investitiile si, pana la toamna, va fi instalata la stadion si instalatia de nocturna, care va fi importata tot din Marea Britanie.
Principala noutate este instalatia de supraveghere computerizata, deocamdata unica in Romania. Instalatia a costat peste 20.000 de euro si a fost importata din Marea Britanie. Camerele sunt instalate pe stalpi de sustinere, la inaltimea de 30-40 metri de la suprafata gazonului, si sunt racordate la un computer central. Montajul este realizat pe un ax ce permite rotirea completa a camerei, astfel incat prin simpla manevrare a mouse-ului de la calculator cele 8 camere independente pot urmari fiecare miscare din tribune. Toate cele 8 camere de luat vederi acopera in intregime suprafata stadionului. Imaginile sunt capturate in serverul central al instalatiei, unde doi operatori urmaresc simultan imaginile transmise, tastatura calculatorului devenind o veritabila masa de montaj TV. Camerele pot functiona si in conditii de timp nefavorabil, fiind rezistente la ger si ploaie. In cazurile in care in tribune se produc conflicte dure intre galerii, soldate cu raniti sau pagube, la solicitarea anchetatorilor, instalatia de supraveghere poate furniza imaginile video ale evenimentului pe CD sau DVD, inclusiv fotografiile marite ale celor implicati in conflict. Presedintele Otelului, Marius Stan, spera insa ca nu va fi nevoie de a pune imagini la dispozitia anchetatorilor, mai ales ca, odata cu reabilitarea stadionului, Otelul a desfiintat gardul despartitor dintre teren si tribune, la fel ca pe stadioanele din Marea Britanie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă