13.5 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSpecialAcuzatii de fals in dosarul "Sanevit"

Acuzatii de fals in dosarul „Sanevit”

ARAD. Micii actionari de la fabrica de seringi de unica folosinta, „Sanevit” Arad, acuza ca datele plangerii penale depuse impotriva presedintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu, ar fi fost falsificate. Ei s-au adresat Ministerului Justitiei si presedintelui Romaniei, Traian Basescu, si au constatat ca adresele lor au fost trimise de curand Consiliului Superior al Magistraturii, pentru efectuarea unor noi cercetari.
Presedintele Asociatiei Investitorilor persoane fizice la „Sanevit” SA, Mircea Ardelean, a declarat ca in dosarul penal 55.611/05.12.2003 depus impotriva lui Nicolae Vacaroiu nu s-a primit nici un raspuns. In aceasta situatie, el a sesizat Ministrul de Justitie si pe presedintele Romaniei, prin doua adrese. Dupa o luna de zile, Ardelean a primit un raspuns din care si-a dat seama ca datele plangerii penale sunt falsificate.
„La datele pe care ni le-au transmis sunt inregistrate alte nume, cu alte cauze”, a declarat presedintele Asociatiei Investitorilor persoane fizice la „Sanevit”. Totodata, Ardelean a constatat ca pe raspunsul primit de la Inalta Curte de Casatie si Justitie nu figureaza decat o semnatura indescifrabila.
Mircea Ardelean a depus plangerea penala pe numele lui Nicolae Vacaroiu la ICCJ, acuzandu-l pe acesta ca a favorizat falimentarea fabricii de seringi, care a fost construita cu un credit garantat guvernamental.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă