13.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialConstantin Iacov se cearta cu toata lumea

Constantin Iacov se cearta cu toata lumea

Ce indepartate par zilele in care Gino Iorgulescu dadea lovitura dupa lovitura pentru FC National cu o diplomatie care-i devenise caracteristica! De ani de zile, „bancarii” pareau a avea cea mai linistita conducere, din „curtea” Parcului cu platani nu razbateau scandaluri sau polemici, iar treaba mergea ca pe roate.
De cateva luni, Gino Iorgulescu a abandonat Cotroceniul, iar in locul sau a fost instalat Constantin Iacov. De atunci, un lung sir de dispute si de scandaluri, pornind de la Roberto Landi, trecand prin neeleganta concediere a lui Catalin Necula, „vartejul” Radu Niculescu si, in ultimele zile, transferurile lui Thwaite sau Chiacu.

L-a suparat pe Dan Petrescu

Dan Petrescu, tehnicianul Wislei Cracovia, crede ca FC National isi bate joc de Michael Thwaite prin faptul ca nu vrea sa negocieze transferul fundasului australian la formatia poloneza, intentionand sa-l trimita pe jucator la echipa a doua pana in vara. „Pur si simplu isi bat joc de jucator. Noi dorim sa-l avem la dispozitie inca de acum, dar ei nu doresc sa trateze deloc. Vor sa-l trimita la echipa a doua pana in vara. Cand era Gino Iorgulescu la echipa, nu se comportau astfel. Isi fac imagine proasta”, a declarat Dan Petrescu.
Raspunsul presedintelui Consiliului de Administratie al FC National, Constantin Iacov, a fost unul prudent: „Dan Petrescu are o problema cu Thwaite. Nu este treaba lui ce am hotarat noi. Il respect mult prea mult pentru ce a facut la FC National, dar nu este treaba lui. Ca om il inteleg ca are nevoie de Thwaite acum, dar sa ne respecte decizia. Nu vreau sa intru intr-o polemica cu el”, a spus Iacov.
Michael Thwaite, al carui contract cu FC National va expira in vara, a semnat o intelegere pe cinci sezoane cu gruparea lui Dan Petrescu, valabila de la 1 iulie 2006. Jucatorul a ajuns la Cracovia si refuza sa-si prelungeasca intelegerea cu FC National.

Abuzurile lui „Becali Sport”

Acelasi Constantin Iacov spune ca prefera sa il dea gratis in vara pe mijlocasul Hristu Chiacu decat sa cedeze in fata abuzurilor firmei de impresariat Becali Sport, care doreste sa-l transfere la Dinamo. „Am depus memoriu la FRF si la LPF pentru ca este o problema legala. Daca vrem sa pastram legea, nu il vom ceda acum. Il putem lasa de la vara chiar gratis, dar nu vrem sa se creada ca o firma de impresariat (n.r. – Becali Sport) mai poate sa faca abuzuri”, a spus Iacov.
Hristu Chiacu face obiectul unui diferend intre FC National si Dinamo, ca urmare a intentiei presedintelui gruparii din Stefan cel Mare, Ioan Becali, de a-l transfera pe fotbalist. Conform unei conventii atasate contractului, considerata de gruparea bancara ca fiind falsa, firma de impresariat Becali Sport poate obtine dezlegarea fotbalistului facand uz de o clauza de reziliere de 50.000 de dolari. Chiacu are contract cu FC National pana in anul 2010.

Are rezervat un loc la masa mistocarilor

Mistoul a intrat si el pe poarta din fata a stadionului Cotroceni, propagat de acelasi Constantin Iacov. „Imi pare rau ca domnul Becali nu a putut sa ia toata echipa la vizita medicala. Mi-ar fi placut. Faceam economie. O sa-i trimitem pe ceilalti jucatori sa faca vizita medicala alaturi de celelalte echipe”; „Noi purtam mai multe discutii. In primul rand le purtam intre noi si nu ne intelegem, dupa aceea vorbim cu ceilalti, dar momentan nu pot sa va spun”; „Thwaite a semnat cu Wisla, dar nu ii vom da drumul de acum, ci de la vara. Avem nevoie de el. Daca echipa mare nu a mai prins-o de sase luni, sigur o va prinde pe cea de Divizia C pentru ca are valoare si vrem sa o promovam in esalonul secund” Ð iata cateva dintre perlele prin care presedintele Consiliului de Administratie al lui FC National vrea sa isi faca loc la masa presedintilor din Divizia A. Putem sa-l linistim: isi va gasi rapid un loc intr-un fotbal in care balacareala, injuraturile, acuzele reciproce si mistoul sunt ridicate la rang de lege, cu mult peste ceea ce inseamna, de fapt, fotbalul adevarat. Nu spunem ca FC National sau Constantin Iacov ar trebui sa stea cu mainile in san privind cum pleaca jucatorii, e bine ca sunt aparate interesele clubului, dar poate ca o alta abordare ar fi fost mai apropiata de noua generatie de presedinti pe care o reprezinta Iacov. Pentru ca, daca vrem schimbarea in fotbalul romanesc, ea trebuie sa inceapa chiar cu presedintii si modul lor de a se manifesta.

Bogdan Costea
Bogdan Costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Primăria Capitalei va autoriza lucrările la Planșeul Unirii după primirea documentației de la Primăria Sectorului 4

Municipalitatea va da autorizaţie pentru lucrările la planşeul de la Unirii când va primi toată documentaţia de la Primăria Sectorului 4, a anunţat primarul...

Ciucă nu-l vrea premier pe Ciolacu dacă va câștiga alegerile prezidențiale

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, miercuri, că, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale, nu l-ar pune premier pe Marcel Ciolacu, arătând că acesta susţine...

Primăria Capitalei va autoriza lucrările la Planșeul Unirii după primirea documentației de la Primăria Sectorului 4

Municipalitatea va da autorizaţie pentru lucrările la planşeul de la Unirii când va primi toată documentaţia de la Primăria Sectorului 4, a anunţat primarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă