20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialFlorin Marin a plecat de la Petrosani

Florin Marin a plecat de la Petrosani

Ultima victorie a Jiului Petrosani in Liga I dateaza din 27 august, cand „minerii” au invins cu 3-1 pe teren propriu pe Poli Iasi. De atunci au trecut sase etape, in care echipa antrenata de Florin Marin nu a reusit sa inregistreze decat trei rezultate de egalitate si sa marcheze doua goluri, ceea ce a facut ca „minerii” sa se afunde in subsolul clasamentului. Acest parcurs l-a determinat pe Florin Marin sa demisioneze, anuntandu-si intentia chiar la finalul jocului pierdut cu 0-2 de Jiul, acasa, in fata celor de la Pandurii.
Ieri, antrenorul Florin Marin era mai linistit dupa ce analizase inca o data motivele care l-au facut sa plece de la Petrosani.
– Ce v-a determinat sa luati aceasta decizie?
– Jocul de ieri (n.r. Ð sambata), dar si rezultatele inregistrate in ultima perioada m-au facut sa renunt. Aceste rezultate mai putin satisfacatoare au fost si din cauza faptului ca am avut de foarte putine ori tot lotul la dispozitie la antrenamente. Unii erau accidentati, altii suspendati. Acest lucru a dus la o dezorganizare la nivelul echipei, pentru ca de fiecare data trebuia sa schimb cate doi-trei jucatori din primul 11.
– Finantatorul echipei, Alin Simota, s-a aratat surprins de decizia dumneavoastra…
– Din punctul meu de vedere totul este clar. I-am explicat motivele demisiei. Ne-am inteles si asupra conditiilor de reziliere a contractului. Eu m-am inteles bine cu toata lumea la Petrosani, incepand de la conducerea administrativa pana la magazioner, dar este decizia mea si nu mai revin.

„La Petrosani, nici un antrenor nu a rezistat un sezon intreg”
– Jucatorii spera sa reveniti asupra deciziei, pentru ca nu va considera pe dumneavoastra principalul vinovat…
– Nu poate fi vorba de asa ceva. Decizia mea este irevocabila. Eu nu ma joc cu demisiile. Intr-adevar, nu cred ca sunt singurul vinovat pentru ca fotbalul e un sport de echipa, dar poate eu n-am fost inspirat in alegerea sistemului de joc, in pregatirea formatiei sau alcatuirea echipei. Ma bucura insa faptul ca jucatorii au inteles ca nu sunt singurul vinovat pentru rezultatele slabe si pozitia din clasamentul Ligii I. Poate prin plecarea mea se va crea un soc la nivelul jucatorilor si vor veni si victoriile. Nu uitati ca de zece ani la Petrosani nici un antrenor nu a rezistat un sezon intreg pe banca.
– Cu actualul lot, are sanse Jiul sanse sa scape de retrogradare?
– Au sanse, de ce sa nu aiba? Ganditi-va ca anul trecut au fost echipe care nu au avut nici o victorie in 17 meciuri (n.r. Ð FC Vaslui) si au reusit sa se salveze. Lotul este bun, dar, daca mai este si completat cu doi-trei jucatori de valoare si cu experienta, cred ca nu vor avea probleme in evitarea retrogradarii.
– Aveti oferte din partea altor echipe?
– Am avut oferte, dar nu le-am acceptat pentru ca eram sub contract cu Jiul. Acum sunt liber, dar toate echipele si-au gasit antrenor. Nu stiu daca voi sta pana in iarna sau pana in vara.

Sunda, Panduru si Orac – pe lista lui Simota
Surprins de demisia lui Florin Marin, Alin Simota a demarat cautarile pentru aducerea unui inlocuitor pe banca tehnica printre antrenorii liberi de contract. In momentul de fata disponibili pentru a ocupa locul lasat liber de „Flocea” sunt mai multi tehnicieni, printre care se afla Aurel Sunda, Basarab Panduru si Costel Orac. In pole-position este Aurel Sunda, al carui nume a fost strigat pe intreaga durata a partidei Jiul Ð Pandurii, suporterii amintindu-si ca el a reusit sa salveze echipa de la retrogradare in sezonul trecut.

Cele mai citite

Dr. Radu Țincu trage un semnal de alarmă asupra poli-adicției la tineri și lansează cartea „Învinge dependența”

Fenomenul poli-adicției, adică dependența multiplă de substanțe și comportamente, devine tot mai prezent în rândul tinerilor din România, avertizează dr. Radu Țincu, unul dintre...

Dr. Radu Țincu trage un semnal de alarmă asupra poli-adicției la tineri și lansează cartea „Învinge dependența”

Fenomenul poli-adicției, adică dependența multiplă de substanțe și comportamente, devine tot mai prezent în rândul tinerilor din România, avertizează dr. Radu Țincu, unul dintre...

Microsoft lansează aplicația „Windows App” pentru acces la distanță dedicată conturilor de muncă și educație

Microsoft a anunțat lansarea oficială a aplicației „Windows App”, o soluție care le permite utilizatorilor cu conturi de muncă sau educație să acceseze sisteme...
Ultima oră
Pe aceeași temă