23.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialCJ si Prefectura Mures vor barajul de la Rascolita

CJ si Prefectura Mures vor barajul de la Rascolita

Prefectul de Mures, liberalul Ciprian Dobre, vrea sa treaca barajul de la Rastolita in administrarea comuna a Consiliului Judetean si a institutiei pe care o conduce. “Centrala electrica ar putea fi o adevarata fabrica de bani. Cand o comuna are nevoie de fonduri, sa apeleze la fabrica de bani”, a declarat Dobre.
Reprezentantul Guvernului in teritoriu a mai afirmat ca ca va cere sprijinul parlamentarilor mureseni pentru ca barajul sa treaca in administrarea comuna a celor doua institutii si in proprietatea CJ.
Amenajarea barajului de la Rastolita a fost promovata de “Hidroconstructia” Cluj in 1988, alaturi de cea de la Runcu Firiza din Maramures. Ambele lucrari se afla la ora actuala in plina executie, facand parte din Documentul de politica, strategie si performanta pentru anul 2003 si perspectiva 2004-2006 al Guvernului. Din cauza lipsei de fonduri, lucrarea a fost transferata pe rand de la Ministerul Industriilor la cel al Mediului si inapoi la Ministerul Industriilor. Pentru a deveni functional, barajul de la Rastolita mai are nevoie de investitii de cateva mii de miliarde de lei.

Cele mai citite

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

Maia Sandu merge în vizită în Norvegia

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început o vizită de stat, de două zile, în Norvegia, anunță, luni, presa de la Chișinău. Șefa statului este...

Doi turiști din Australia și unul din SUA au fost găsiți în Mexic, împușcați în cap

Trupurile neînsuflețite a trei turiști, doi din Australia și unul din SUA, au fost găsite în Mexic, fiecare dintre ei având câte un glonț...
Ultima oră
Pe aceeași temă