18.1 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024

Flash

Afise anti-spaga in institutiile publice

BIHOR. Prefectul de Bihor, Ilie Bolojan, a dispus ca toate serviciile publice din judet sa aiba afisata inscriptia „In acest serviciu nu se primesc atentii”. Materialul este insotit de altele care le reamintesc cetatenilor ce drepturi au. De exemplu, la Serviciul Permise, deasupra ghiseului unde sunt eliberate documentele sta scris „Daca la coada asteapta mai mult de cinci cetateni este nevoie de doi functionari la ghiseu”. Tot in acest stil, la Serviciul de Pasapoarte a fost pus un afis care atentioneaza cetatenii ca pasapoartele in regim de urgenta se elibereaza in trei ore.
Reprezentantii Prefecturii au motivat aceste masuri prin faptul ca functionarii nu isi pot face singuri regulile si sunt obligati sa le aplice pe cele legale, odata ce oamenilor le-au fost aduse la cunostinta drepturile lor prin acele afise.

Tanar disparut in drum spre scoala

ARAD. Tanarul fotbalist din Arad, care a disparut de acasa, se pare ca a fost rapit. Colegii si profesorii lui Valentin Codos, de 17 ani, inclina sa creada ca el a fost rapit deoarece nu a avut niciodata probleme. Baiatul a plecat in 9 ianuarie spre scoala, dar nu a mai ajuns la ore. O femeie i-a gasit ghiozdanul abandonat intr-un tramvai, l-a predat vatmanului, care a anuntat politia. Din ghiozdan nu lipsea nimic, doar fotografia de pe carnetul de elev era rupta. Adolescentul era premiant si nu avea probleme la scoala. El are 1,78 m, 70 de kilograme, par saten, ochi caprui, constitutie atletica. Colegii sai l-au cautat in tot orasul si au lipit afise cu poza lui peste tot. Unii dintre acestia au afirmat ca le este frica de faptul ca Valentin nu ar mai fi in viata.

Localitati ramase fara energie electrica

ALBA. Peste 30 de localitati din judetul Alba au ramas, duminica, timp de aproape patru ore, fara energie electrica, din cauza unei defectiuni tehnice la reteaua de furnizare a serviciului. Au fost afectate doua linii de medie tensiune si 83 de posturi de transformare. Defectiunea a dus la imposibilitatea alimentarii cu energie electrica a consumatorilor din 31 de localitati, situate pe Valea Tarnavei Mici, intre Blaj si Cetatea de Balta, respectiv pe Valea Tarnavei Mari, intre Blaj si limita judetului Sibiu. In urma interventiei angajatilor de la „Electrica”, problema a fost remediata dupa patru ore.

Sezon deschis la cumparaturi peste granita

ARAD. Sute de aradeni au plecat, la sfarsitul saptamanii trecute, la cumparaturi in Uniunea Europeana, pentru a se bucura de reducerile masive din aceste tari. La vamile din vestul Romaniei a fost inregistrat un nou val de persoane care au plecat si s-au intors din strainatate. Majoritatea si-au facut cumparaturi in Ungaria si Austria.
La Szeged, oras situat la 40 de kilometri de granita cu tara noastra, in parcarile hipermarketurilor au fost sute de masini cu numere de inmatriculare de Romania. Reducerile la haine au fost de 70 la suta, iar la unele alimente si detergenti de pana la 50 la suta. Deoarece Romania are inca zone afectate de gripa aviara, romanii au cumparat masiv si pulpe de pui si de curcan, aflate la reducere de pret, morcovi importati din Austria sau castraveti din Spania, precum si cofraje cu oua. Cei care aveau mai mult timp si bani, au plecat in Austria. Ei s-au intors cu portbagajele pline cu haine, la preturi incredibile.

Administratori cercetati pentru ca vindeau marfa contrafacuta

DEVA. Politistii hunedoreni cerceteaza in stare de libertate trei administratori de firme, dupa ce acestia au fost prinsi in pietele din municipiul Hunedoara, in timp ce vindeau incaltaminte si imbracaminte contrafacute. Potrivit comisarului-sef Marcel Zaharia, adjunct al sefului Inspectoratului Judetean de Politie, cei trei au vandut in piete incataminte si imbracaminte sub marcile Puma, Diesel, Nike, Lotto, desi aceste produse nu erau fabricate sub siglele respective. „Cei trei administratori sunt cercetati in stare de libertate pentru acuzatia de contrafacere produse. Marfa gasita la cei trei a fost confiscata. Este o prioritate a Politiei de a identifica pe cei care comercializeaza produse contrafacute, in urma directivelor trasate de Uniunea Europeana”, a declarat comisarul-sef Zaharia.

Patrula de politie atacata cu cutitul

TIMISOARA. Un recidivist din judetul Caras-Severin a fost arestat, sambata, dupa ce a atacat cu un cutit o patrula de politie formata din trei agenti. Incidentul s-a petrecut in Piata Operei, cand angajatii din cadrul Sectiei 1 Politie Timisoara, aflati in misiune, i-au solicitat barbatului actele de identitate.
In loc sa se legitimeze, individul a scos un cutit din buzunarul hainei, amenintandu-i pe oamenii legii. In busculada creata, unul dintre politisti a fost lovit in spate cu obiectul taietor. Colegii sai au reusit sa-l imobilizeze pe agresor, care a fost incatusat si dus la sectie.
Cu ocazia investigatiilor demarate s-a stabilit ca este vorba despre Ioan Tiberiu A. (27 ani), originar din comuna Magureni, judetul Caras-Severin, fara ocupatie, cunoscut cu antecedente penale. Suspectul a fost dat pe mana procurorilor, iar Judecatoria Timisoara a emis pe numele sau un mandat de arestare pentru infractiunile de ultraj si port sau folosire fara drept a unui cutit.

Rugaciuni pentru un teren de sport

ORADEA. Cateva zeci de credinciosi reformati s-au adunat, ieri, la intrarea pe fostul teren de sport al Liceului „Lorantffy Zsuzsanna” din Oradea, in semn de protest impotriva deciziei autoritatilor locale de a nu reda obiectivul institutiei de invatamant. Oamenii s-au strans in curtea casei parohiale a bisericii reformate aflate in apropierea fostului teren de sport, unde locuieste episcopul Laszlo Tokes, dupa ce au asistat la slujba religioasa de duminica.
Manifestarea a avut loc in absenta lui Tokes. Dupa ce au spus „Tatal Nostru” in maghiara si dupa ce au intonat un cantec religios, credinciosii s-au retras la casele lor.

Oras in carantina din cauza unei vulpi turbate

REGHIN. Rezultatele de laborator efectuate pe ramasitele unei vulpi moarte care a stat mai multe zile pe marginea unui drum din cartierul Apalina din orasul muresean Reghin au dus la instituirea carantinei pe o distanta de 30 de kilometri in jurul localitatii. Aceasta, deoarece medicii veterinari au constatat ca animalul salbatic era infestat cu virusul turbarii.
Astfel, zona a fost declarata rabinogena, iar locuitorii municipiului si din localitatile limitrofe sunt obligati sa vaccineze canii si pisicile impotriva rabiei. „Cainii fara stapan din Reghin si din imprejurimi vor fi adunati de serviciul de ecarisaj si ucisi, pentru a se preveni raspandirea bolii”, a declarat seful Directiei Sanitar-Veterinare, Ioan Rusu.

Snowboard la inaltime in Muntii Parang

HUNEDOARA. Aproape 100 de tineri din Deva, Sibiu, Baia Mare, Cluj, Timisoara si Targu-Mures s-au prezentat la startul primului concurs de snowboard organizat in Statiunea Parang (judetul Hunedoara), iar 20 dintre acestia au intrat in concurs. Competitia a fost urmarita de sute de turisti, veniti special la acest eveniment.
Concursul, organizat de doi tineri din Deva, a avut loc la cota 1.600, in snowparcul „Lala-Land”, care are o suprafata de 6.600 de metri patrati. Evenimentul sportiv a avut doua sectiuni, respectiv trick si jib session, iar castigatorii au fost desemnati chiar de organizatori, in functie de complexitatea miscarilor realizate.

Cele mai citite

„Pregăteam meciul cu Botoșani!” Întrebat dacă s-a uitat la PAOK-FCSB, Șumudică a avut o reacție savuroasă

Marius Șumudică a declarat că nu s-a uitat la meciul PAOK Salonic-FCSB 0-1, deoarece era preocupat cu pregătirea partidei de campionat cu FC Botoșani. Deși...

Elias Charalambous, mulțumit de victoria lui FCSB: „Disciplina și atitudinea au făcut diferența”

FCSB a obținut o victorie importantă în Europa League, învingând PAOK cu 1-0, deși a jucat în inferioritate numerică din minutul 56. Antrenorul Elias...

TVA de 25%? Ce ar putea include reforma fiscală pentru 2025

Reforma fiscală pregătită pentru 2025 include, în majoritatea scenariilor analizate, o creștere a TVA-ului, potrivit informațiilor obținute de Clever News Center, potrivit Termene.ro. Această posibilitate...
Ultima oră
Pe aceeași temă