19.3 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialRock-festival pe doua roti

Rock-festival pe doua roti

Peste 500 de motociclisti din toata tara si din strainatate sunt asteptati, la sfarsitul acestei saptamani, la inchiderea sezonului pentru sporturile moto, in cadrul manifestarilor organizate sub marca clubului clujean „Dracula Bikers”. Evenimentul va avea loc la campingul „Eldorado” din comuna clujeana Gilau, fiind invitate trupe precum „Cargo”, „Knock Out”, „S.L.U.T.”, „Aia”, „Else”, „Avorton”, „Oceanic” si „Dispersia”. Competitia va debuta cu o parada a motocicletelor desfasurata pe arterele municipiului Cluj-Napoca.
Din cauza tragediei recente de la Galati, cand o fata de 12 ani a fost accidentata mortal in cadrul unei competitii moto, autoritatile nu au permis desfasurarea concursului de viteza pe pista Aeroportului International. De asemenea, nu a fost aprobata nici deplasarea caravanei pana in aceasta zona, iar bikerii vor face deturul in Piata Marasti.
Regulile de securitate impuse de organizatori sunt mult mai stricte ca alta data, dupa cum a declarat Mihai Frisan vicepresedintele „Dracula Bikers”. Colegul sau, Silviu Serban, a subliniat ca acel eveniment tragic de la Galati s-a intamplat din cauza unor precare masuri de protectie a publicului, precum si datorita lipsei de experienta a motociclistului si din dorinta lui de teribilism sau mai degraba de exhibitionism.
Clubul „Dracula Bikers” vrea sa infiinteze pana in iarna si scoala profesionista de motociclism, care sa ii instruiasca la un nivel ridicat pe cei care vor sa intre in jungla traficului auto, sa conduca motociclete, motoscutere si ATV-uri. „Accidente se intampla peste tot, dar a trebuit sa vina cel de la Galati care sa traga un semnal de alarma fata de lipsa unor reguli la nivel national, legate si de Federatia de Motociclism de la noi”, a spus presedintele clubului clujean „Motoland”, Marcel Petrisor.
Pentru a inviora atmosfera din campingul de la Gilau bikerii au pus in plan diverse concursuri distractive si de indemanare, precum impinsul butoiului de bere cu motocicleta, recordul pentru cea mai mica viteza de deplasare, prinderea carnatului din mers sau sumo pe motociclete.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă