16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialDIP si Nastase au blocuri gemene

DIP si Nastase au blocuri gemene


Dan Ioan Popescu si Adrian Nastase se pot mandri, fiecare, cu un bloc in centrul Bucurestiului. Popescu are imobilul pe strada Uruguay 12, iar Nastase – pe Zambaccian 16. Amandoua blocurile, langa Arcul de Trimf.

Grandoarea acestui monument i-a atras, se pare, ca un magnet pe liderii PSD. Cele doua blocuri PSD se aseamana izbitor. Constructia este aproape identica, amandoua P plus trei niveluri, apartamentele mari si spatioase, de peste 100 mp, cu balcoane largi si cu garaj spatios la subsol. Imobilul lui DIP a fost dat in folosinta in ultima perioada, in timp ce blocul lui Nastase asteapta sa fie pus in folosinta. Pentru cele doua constructii, liderii PSD au ales drept constructori doua personaje controversate, apropiate partidului. Nastase si-a ridicat blocul cu firma lui Sergiu Sechelariu, fost secretar de stat in Ministerul Transporturilor. Sechelariu a fost si el implicat in numeroase scandaluri de presa legate de firmele sale. Iar Dan Ioan Popescu s-a asociat cu un om de afaceri, Dumitrescu Virgil, dator vandut la stat. Ca ultima informatie – dupa cum ne-au declarat vecinii din Zambaccian 16 – „intr-o saptamana-doua, Nastase se va muta in casa noua”. Acestia ne-au spus ca doamna Nastase si-a intetit vizitele in Zambaccian 16. Tot o asemanare intre Popescu si Nastase: amandoi si-au lasat o mare parte din avere pe mana sotiilor, care se ocupa asiduu de inmultirea ei. Cele doua doamne conduc afacerile familiei, implicandu-se activ in derularea lucrarilor la constructia de case. Potrivit unor surse, pe vremea guvernarii PSD, liderii partidului de guvernamant s-ar fi aflat intr-o permanenta concurenta in privinta dobandirii de bunuri. S-a tot vorbit despre casele lui Nastase, de unde si porecla „Nastase 7 case”. Insa, in urma investigatiilor noastre, se pare ca Dan Ioan Popescu detine mai multe proprietati decat Nastase. Oricum, putem constata o evolutie asemanatoare a cresterii averii celor doi capi ai PSD. Adica, tocmai atunci cand au fost la putere: timp de 10 ani, din cei 15 de dupa Revolutie.
O alta asemanare: amandoi vorbesc despre mosteniri pe care le-au dobandit sau bani pe care i-au adunat inainte de 1989


Averea lui DIP

– In Bucuresti: cinci apartamente pe numele sotilor Popescu, trei pe numele copiilor, doua terenuri intravilane, din care unul in centru.
– La Azuga: resedinta – vila cu etaj, gradina exotica, salon de vara, garaj si alte dependinte; un hotel, doua paduri, un teren de 3,5 ha, doua vile (pe numele ITAL AGENCY si LUXTEN), peste 7.000 mp, pe numele familiei Popescu. In tara: peste 50.000 mp, teren intravilan.
– Bijuterii sotie: valoare de aproximativ 30.000 euro.
– Obiecte de arta si aparatura electronica: peste 300.000 euro.
– Colectie de arta si numismatica: aproape 30.000 euro.


Averea lui Nastase

– Resedinta: Cornu, judetul Prahova; alte doua case in aceasta localitate, trei terenuri intravilane.
– La Bucuresti: un bloc intreg, un apartament, cota indiviza apartament.
– Bijuterii: peste 10.000 euro
– Obiecte de arta: 40.000 euro
– Icoane si obiecte de cult: aproape 3.000 euro.
– Obiecte de arta decorativa: aproape 4.000 euro.
– Pictura moderna si contemporana: peste 10.000 euro.
– Imprumut la banca: 40.278 euro.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă