21 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSănătateCe substante elimina un filtru de apa si cat pot fi de...

Ce substante elimina un filtru de apa si cat pot fi de periculoase?

Apa este unul dintre acele elemente fara de care viata nu ar fi posibila. Un organism uman contine 70% apa, ceea ce spune foarte multe despre cat de important este acest lichid pentru sustinerea vietii.

Desi exista extrem de multa apa pe Pamant, doar o mica parte dintre aceasta este potabila. Chiar si apa dulce poate ascunde uneori bacterii si tot felul de substante periculoase, care imbolnavesc organismul si in cazuri extreme duc la deces. Este motivul pentru care din ce in ce mai multi utilizatori apeleaza la filtre de apa.

Chiar daca in mod teoretic, apa de la robinet este buna pentru baut, aceasta circula prin tevi invechite si poate sa acumuleze tot felul de particule daunatoare. Din fericire, exista o multime de variante de filtre de apa pentru robinet care se dovedesc eficiente in purificarea celui mai important lichid al vietii.

Ce substante si bacterii elimina un filtru de apa?

Conform celor de la bei-apa.ro, un filtru apa are mai multe roluri. In functie de calitatea apei pe care o filtreaza, acesta poate sa o treaca printr-un proces de dedurizare, de desalinizare, de eliminare a bacteriilor si a altor particule nedorite, precum cele de nisip, de decantare si de purificare. Ceea ce este foarte important insa, este ca filtrul sa poata elimina acele bacterii care sunt cu adevarat periculoase pentru organism.

In momentul in care se cauta un filtru, indiferent ca este filtru de apa de pus pe blat sau pe robinet, trebuie sa se asigure faptul ca acesta are capacitatea de a elimina urmatoarele bacterii:

  • Escherichia Coli. Cunoscut de toata lumea drept E.Coli, este o bacterie care poate afecta foarte grav functionarea organismului, ducand la infectii de tract urinar, gastroenterita sau soc septic.
  • Salmonela. Este o alta bacterie ce traieste in apa si este o cauza principala pentru toxiinfectiile alimentare. De regula, Salmonela este mai periculoasa pentru batrani sau pentru copii.
  • Cryptosporidium. Desi riscurile de infectie cu aceasta bacterie sunt minime, majoritatea instalatiilor de purificare publice eliminand-o cu succes, s-au intalnit cazuri de persoane care au fost infectate. Aceasta duce la gastroenterita si este extrem de periculoasa.
  • Rotifera. Este o bacterie nepericuloasa, dar extrem de neplacuta fizic. Aceasta poate sa fie observata in apa.
  • Negleriya. Intalnita in multe surse de apa dulce, duce la aparitia meningoencefalitei.
    Este adevarat ca statiile publice de filtrare elimina majoritatea acestor bacterii, insa cu toate astea, tevile invechite pot sa genereze o multime de probleme. Tocmai de aceea, un filtru de apa poate sa fie o achizitie cu adevarat inteligenta.

Ce trebuie avut in vedere la achizitia unui filtru de apa?

In primul rand, trebuie sa se tina cont de tipul de substante pe care le elimina. De asemenea, este bine sa se tina cont de tehnologia pe care o foloseste. Exista filtre cu carbon activ, cu ultraviolete, cu fibre, ionice sau cu nanofiltre si filtre cu osmoza inversa. Optiunile sunt foarte multe si ar trebui sa se muleze pe tipul apei ce urmeaza a fi filtrata.

De asemenea, este bine sa se tina cont de capacitatea de filtrare, de tipul de montare pe care il are filtrul, dimensiunile acestuia si alte detalii, cum ar fi tipul accesoriilor folosite. Majoritatea filtrelor vin la pachet cu toate accesoriile necesare pentru montaj, insa sunt si filtre care pot fi achizitionate pe bucati. Tocmai de aceea, este bine sa se tina cont de fiecare detaliu.

 

Cele mai citite

România va avea cel mai mare skate park din estul Europei

Baza sportivă şi de agrement "Dumitru Dobrescu" din Slatina, unde municipalitatea a amenajat un skate park ce corespunde cerinţelor practicanţilor acestui sport şi care,...

Zeci de persoane, care încercau să ajungă în Piaţa Taksim pentru o manifestaţie de 1 Mai, reţinute de poliţie

Zeci de manifestanţi adunaţi la Istanbul pentru a sărbători 1 Mai au fost reţinuţi miercuri de forţele de ordine.Primele altercaţii au apărut în timp...

Ministerul Agriculturii, despre banii încasați de beneficiarii Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală

Beneficiarii Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) au primit în această săptămână în conturile bancare o nouă tranşă de plată în valoare totală...
Ultima oră
Pe aceeași temă