13.4 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăEconomieFoto interviuMaria Dragomiroiu a mostenit talentul muzical de la mama sa

Maria Dragomiroiu a mostenit talentul muzical de la mama sa

Pentru lansarea noului sau album, „Cantece de petrecere – volumul 2”, Maria Dragomiroiu a ales Carrefour Orhideea. Bucurestenii aflati la cumparaturi au avut surpriza de a asculta live cateva dintre piesele Mariei Dragomiroiu.
Mai mult de-atat, ei au primit autografe si chiar s-au fotografiat alaturi de cantareata. Albumul „Cantece de petrecere – volumul 2 – Asa trec zilele mele” cuprinde un manunchi de 12 potpouri-uri de cantece vechi, reprezentative pentru folclorul romanesc, hore si sarbe din toate zonele tarii. O parte din piesele de pe album sunt semnate Maria Dragomiroiu, restul fiind melodii vechi ce au fost cantate de-a lungul timpului si de alti mari artisti, interpreti de muzica populara romaneasca. „Cu aceste cantece mi-ar placea sa petreaca fanii mei si toti iubitorii de muzica populara in momentele importante ale vietii lor. Acest album este inchinat, in special, romanilor, carora le multumesc pentru tot ce am realizat de-a lungul carierei. Multumesc pe aceasta cale familiei pentru intelegerea, rabdarea si dragostea cu care ma sprijina”, spune interpreta.
Albumul a aparut din dorinta artistei de a ajunge la inimile romanilor din toate colturile tarii si ale lumii. Maria Dragomiroiu s-a nascut in comuna Ionesti, judetul Valcea, cu cantecul popular in suflet. „De cand ma stiu am iubit muzica si mi-a placut sa cant. Mama mea avea o voce foarte calda si frumoasa si nu de putine ori eu si fratii mei, copii fiind, adormeam pe intonatiile glasului ei. Imi amintesc cum, inca din timpul copilariei, colindam dealurile locului natal, pe care nu am incetat sa le iubesc nici o clipa. Cantam la serbarile scolare, la diverse concursuri si participam la muncile pamantului sau la culesul fructelor. Muzica si cantul au ocupat intotdeauna un loc special in inima mea, prin ele am putut sa-mi exprim cel mai bine starile sufletesti prin care am trecut pe parcursul vietii, trairile, bucuriile si necazurile cu care viata ne incearca pe toti. Tot ce am facut in cariera mea muzicala, am facut cu multa munca, cu multa seriozitate si cu credinta in Dumnezeu. Toate cantecele pe care le-am scris si cantat s-au nascut din sufletul meu, pe care l-am pus si in interpretarea lor, bineinteles. Altfel nu se putea. De aceea cred ca am reusit sa ajung la inimile oamenilor, am reusit sa le transmit mesajul meu si emotia”, povesteste Maria Dragomiroiu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă