25.6 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSpecialGrandomanie si politica

Grandomanie si politica

Un „Las Vegas” in stepa kazaha

Kazahstanul a anuntat intentia de a construi un oras de vis pentru impatimitii jocurilor de noroc – nici mai mult, nici mai putin decat un Las Vegas in plina stepa.
Proiect monumental, cu parametri si buget fabuloase, dar considerat totusi posibil profitabil.
Seful statului, Nursultan Nazarbaiev, are experienta construirii unui oras in mijlocul pustiului, Astana, noua capitala a tarii.
Si daca in Kazahstan va fi adoptata o lege care ar interzice construirea de cazinouri in alte locuri in afara celor rezervate special, este posibil ca orasul jocurilor de noroc sa aduca profit chiar din primii ani.

Tunel subacvatic Ucraina-Rusia

In Crimeea, noul premier al acestei regiuni autonome ucrainene a decis sa puna in practica un proiect privind construirea unui tunel subacvatic pe sub Stramtoarea Kerci care ar lega Ucraina de Rusia. Iar autoritatile de la Kiev au in vedere construirea unui modern centru de afaceri estimat la cinci milioane de dolari, un Kiev-City.

Palat de gheata

Tatucul tuturor turkmenilor, Saparmurat Niazov, are si el in vedere planuri grandioase ce se vor adauga celor realizate pana acum – monumentul din aur ridicat in cinstea lui in piata centrala din Ashabad si moscheea „personalizata” din satul sau natal.
El a anuntat ca intr-un loc salbatic din muntii Kopetdag va fi construit un imens palat din gheata, in care vor putea intra o mie de oameni.

Superturn personal

Liderul belarus a precizat ca, in doi ani, la Minsk va aparea un turn de televiziune imens. Proiect aparent putin original, dar care va costa peste 100 milioane de dolari, santierul fiind sub controlul personal al lui Lukasenko.
Iar in centrul capitalei va demara alt proiect, un fel de… Silicon Valley.

Cele mai citite

Probleme uriașe pentru Garth Brooks, cântăreţul country

Cântărețul country Garth Brooks, considerat o legendă în muzica country americană, se confruntă cu acuzații grave de viol! Garth Brooks este acuzat de viol Artistul este...

Florin Tănase avertizează adversarele din Europa League: „Nu vor avea un meci ușor cu noi”

FCSB a învins PAOK cu 1-0 în Grecia, în cadrul etapei a doua din faza ligii Europa League, și speră la calificarea în primăvara...

Cheloo, despre fosta iubită a lui Spike: „Te-ai mai îngrășat, îți stă bine”

Teodora Nedelcu, fosta iubită a artistului Spike, a revenit pe scena emisiunii iUmor, provocând reacții surprinzătoare din partea juraților. Cheloo, despre fosta iubită a lui...
Ultima oră
Pe aceeași temă