22.1 C
Bucureศ™ti
vineri, 4 octombrie 2024

Info

Manolescu la UNESCO

Asa cum va anuntam in urma cu cateva saptamani, Nicolae Manolescu, presedintele Uniunii Scriitorilor din Romania, a fost numit ambasador al Romaniei la UNESCO, in locul lui Andrei Magheru. Temutul critic al anilor de dinainte de 1989 a declarat ca va ramane in continuare presedinte al Uniunii Scriitorilor, venind o data la doua luni la Bucuresti pentru a se ocupa de problemele acesteia. Nicolae Manolescu se va instala in noul sau post, la Paris, la sfarsitul lunii aprilie.

Alexa Visarion se intoarce la teatru si la Cehov

Teatrul National „Marin Sorescu” din Craiova prezinta premiera spectacolului „Livada de visini” de A.P. Cehov, duminica 15 ianuarie, la ora 18.30. Premiera marcheaza revenirea in miscarea teatrala a lui Alexa Visarion, care semneaza regia si traducerea piesei. Scenografia este realizata de Viorel Penisoara-Stegaru (decoruri) si Lia Dogaru (costume). Din distributie fac parte actori din toate generatiile teatrului: Gabriela Baciu, Valer Dellakeza, Ilie Gheorghe, Sorin Leoveanu, Ion Colan, Adrian Andone, Anca Dinu, Petra Zurba, Romanita Ionescu s.a. In luna ianuarie a acestui an se implinesc 146 de ani de la nasterea marelui scriitor rus si 102 ani de la premiera absoluta a piesei.

Batalia pentru traducere

ICR a primit nu mai putin de 286 de propuneri pentru tot atatea titluri in cadrul programului pentru traducere. Este vorba despre cartile de literatura, filozofie, stiinta pe care Institutul condus de H.-R. Patapievici le va propune, la randul sau, editorilor straini, prin fragmente substantiale, traduse de nativi. Cele 286 de titluri se bat pentru anuntatele 20 de locuri. Selectia o va face un juriu care nu a fost inca fixat, dar care va trebui sa nu reprezinte neaparat gusturile si optiunile cuiva din Institut, a declarat recent dl Mircea Mihaies, vicepresedinte al ICR.

Manuscrise necunoscute ale lui Cioran

Intrebat daca Ministerul Culturii si Cultelor intentioneaza sa participe la o eventuala licitatie pentru achizitionarea unor manuscrise necunoscute ale lui Emil Cioran, dl Adrian Iorgulescu a declarat: „Mai intai trebuie clarificata situatia lor juridica. Apoi vom contacta mostenitorii lor legali, cu care intentionam sa negociem direct. In principiu, mostenitorii lui Cioran ar trebui sa fie si ei de acord ca locul acestor manuscrise este in Romania, si nu in seiful vreunui colectionar, unde nu ar mai putea sa le vada si sa le cerceteze nimeni”.

Recital la „Tinerimea Romana”
Centrul National de Arta organizeaza sambata, la ora 19, in sala de pe Bd. Schitu Magureanu, recitalul sopranei Alina Bottez si al baritonului Constantin Cocris. In program, arii si lieduri de: Bach, Schubert, Ceaikovski, Wagner, Enescu.

Cele mai citite

ศ˜tefan Tรขrnovanu, eroul de la Salonic: โ€žNe-am apฤƒrat ca Arsenal, ca la handbal. Doar cฤƒ nouฤƒ ne-a ieศ™itโ€

FCSB a reuศ™it o victorie importantฤƒ cu 1-0 รฎn faศ›a lui PAOK Salonic รฎn Europa League, avansรขnd รฎn cursa pentru calificarea รฎn primฤƒvara europeanฤƒ. ศ˜tefan...

Incidente violente รฎn timpul meciului Real Sociedad – Anderlecht, arbitrat de Marian Barbu!

Meciul din Europa League dintre Real Sociedad ศ™i Anderlecht, arbitrat de romรขnul Marian Barbu, a fost marcat de incidente violente provocate de fanii belgieni,...

VIDEO. Rฤƒzvan Exarhu, scandal cu un cetฤƒศ›ean. „Cu ce drept mฤƒ filmezi?”

Rฤƒzvan Exarhu, cunoscut jurnalist ศ™i om de radio, a fost implicat recent รฎntr-un incident public care a atras atenศ›ia internauศ›ilor. Totul a รฎnceput cรขnd un...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ