18.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăTechPentru că i-a fost suspendat contul, Donald Trump își face el Twitterul...

Pentru că i-a fost suspendat contul, Donald Trump își face el Twitterul lui…

Trump a postat aceste comentarii într-o serie de tweet-uri de pe contul prezidenţial POTUS, care este separat de contul său personal Donald J.Trump. Twitter a înlăturat aceste tweet-uri la scurt timp.

Trump a acuzat Twitter de înţelegere ascunsă cu “stânga radicală” pentru a-i reduce la tăcere pe el şi pe cei care au votat pentru el.

Twitter Inc a declarat vineri că a suspendat definitiv contul președintelui american Donald Trump din cauza riscului de incitare la violență ulterioară, după asaltarea, miercuri, a Capitolului SUA.

Suspendarea contului lui Trump, care avea mai mult de 88 de milioane de urmăritori, îl reduce la tăcere cu câteva zile înainte de sfârșitul mandatului său și deschide o serie de dezbateri cu privire la modul în care companiile de social media ar trebui să modereze conturile unor puternici lideri globali.

“După o revizuire atentă a Tweet-urilor recente din contul @realDonaldTrump și a contextului din jurul lor, am suspendat definitiv contul din cauza riscului de incitare la violență în continuare”, a spus compania într-un tweet.

A fost prima dată când Twitter a interzis un șef de stat, a confirmat compania.

Companiile de socializare au luat rapid decizia de a-i cenzura pe Trump și pe unii dintre aliații săi și susținătorii săi de dreapta ca urmare a tulburărilor de la Washington, D.C., miercuri, care au dus la cinci decese.

Trump a folosit în mod repetat Twitter și alte platforme pentru a-și revendica înfrângerea în alegerile din 3 noiembrie din cauza fraudelor electorale pe scară largă și pentru a împărtăși alte teorii ale conspirației și a cerut susținătorilor să vină miercuri la Washington și să meargă la Capitol pentru a protesta împotriva rezultatelor alegerilor.

Facebook Inc. a declarat la începutul acestei săptămâni că îi suspendă contul lui Trump cel puțin până la sfârșitul mandatului său prezidențial.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...

Doi turiști din Australia și unul din SUA au fost găsiți în Mexic, împușcați în cap

Trupurile neînsuflețite a trei turiști, doi din Australia și unul din SUA, au fost găsite în Mexic, fiecare dintre ei având câte un glonț...
Ultima oră
Pe aceeași temă